16
Dub

Vítěz Masters Danny Willett si zahraje D+D REAL Czech Masters

Pátý ročník D+D REAL Czech Masters se uskuteční od 23. do 26. srpna v Albatross Golf Resortu. Na odměnách si hráči rozdělí 1 milion Euro. Mezi hlavní potvrzené hvězdy patří Danny Willett. Do golfové historie se zapsal 30letý Angličan svým vítězstvím na Masters v Augustě v roce 2016.  „Turnaj má vynikající úroveň. Mezi hráči si získal skvělé jméno a je oblíbený. Už se těším na návrat do Prahy,“ řekl Willett, který zvítězil ještě na dalších čtyřech turnajích European Tour. Na Czech Masters se objevil už v roce 2014, kdy skončil třináctý. Dále přijedou Lee Westwood nebo John Daly.

„Pětiletá historie turnaje znamená pro European Tour, že jsme její stabilní součástí. Stejně k nám přistupují i hráči. Na Albatrossu jsme ještě nikdy neměli vítěze nejslavnějšího majoru, letos se nám povedlo získat Willetta. Další hvězdy jako Westwood a Daly k nám jezdí velmi rádi a to že budou v Česku potřetí za sebou, také svědčí o jisté výjimečnosti akce,“ řekl Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost, během pondělní tiskové konference v hotelu Vienna House Andel’s Prague.

Tím výčet slavných hráčů nekončí. „Už od podzimu intenzivně řešíme start Ernieho Else. Jeho program je nabitý a my věříme, že se nám jeho účast povede dotáhnout. Od loňska máme slib od Martina Kaymera, že pokud bude fit a nebude bojovat ve FedExu, přijede do Čech napravit loňský nezdar, kdy neprošel cutem. Byl tady nadšený, navíc je velmi pravděpodobné, že bude bojovat o účast na Ryder Cupu a my jsme předposledním dílem kvalifikace,“ dodává Dědek. Relmost uspořádal od roku 2012 celkem 14 turnajů Challenge Tour nebo European Tour. Na prize money vyplatil 5 milionů 685 tisíc Euro. To ho řadí mezi největší evropské promotéry golfových turnajů.

Do turnaje zasáhne minimálně 10 českých golfistů včetně dvou amatérů. Jednoho z nich nominuje Česká golfová federace. Nejúspěšnějším Čechem na D+D REAL Czech Masters je Filip Mrůzek, který dvakrát prošel cutem. Je také historicky nejlepším českým golfistou na European Tour, když loni v Portugalsku na Open de Portugal obsadil 48. místo.

„Společnost Relmost jako promotér profesionálních turnajů European Tour a European Challenge Tour odvádí špičkovou práci a dělá skvělou reklamu golfu a České republice. Naše dosavadní spolupráce se v letošním roce výrazně rozšiřuje. Nepůjde však jen o herní příležitosti pro nejlepší amatérské reprezentanty, ale zejména o propagaci golfu jako sportu pro celou rodinu a volnočasové aktivity, která prospívá našemu zdraví. Soutěžní program D+D REAL Czech Masters určitě přiláká golfisty všech věkových i výkonnostních kategorií a opět nabídne golf světové úrovně. Česká golfová federace bude lákat na bohatý doprovodný program a přivede na Albatross ty, kteří s golfem ve svých myšlenkách teprve koketují,“ Aleš Libecajt, generální sekretář ČGF. Kromě karty na Czech Masters poskytne Relmost České golfové federaci čtyři amatérské karty pro D+D REAL Czech Challenge a jedno místo na Prague Golf Challenge.

Už tradičně prochází přes zimu hřiště na Albatrossu změnami. Největší designovou úpravu prodělala 18. jamka.

“Grýn 18. jamky byl rozšířen až k jezeru a nabízí opravdu velice zajímavé nové pin pozice. Z obou stran je grýn chráněn dvojicí bunkerů, delší rány skončí v údolí za grýnem, které architekt Preston nazval Valley of Perdition, tedy Pekelné údolí. Že vytvoří nejednu zapeklitou situaci, o tom jsme již nyní přesvědčeni. Celá změna grýnu bude nutit hráče hrát delší rány z odpaliště, aby následně mohli zahrát krátká železa na obtížné piny. Myslím, že letos uvidíme změnu strategie hry na této finální jamce,” popisuje Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.

 Kromě titulárního partnerství společnosti D+D REAL pokračuje letos spolupráce s Raiffeisenbank, generálním partnerem turnaje.

„Je nám ctí být generálním partnerem a oficiální bankou dalšího ročníku tohoto prestižního turnaje, který do České republiky přináší světový golf,“ říká marketingová ředitelka Raiffeisenbank Hana Kovářová a dodává: „Jako tradiční podporovatel golfu nabídneme návštěvníkům možnost zapojit se do oblíbené puttovací soutěže o 100 000 korun, diváky opět potěšíme praktickými radiopřijímači, které jim umožní poslouchat živý přenos dění na hřišti, či tradičními deštníky. Věřím, že s rostoucí popularitou tohoto turnaje přilákáme nejen golfisty, ale také negolfisty, kteří si turnajové dění užijí stejně intenzivně jako aktivní hráči.“

Turnaj patří svou celosvětovou sledovaností mezi nejvýznamnější sportovní akce v Česku. Prostřednictvím televizních přenosů, které sleduje až 170 milionů diváků, přispívá k propagaci České republiky v zahraničí.

“CzechTourism je již třetím rokem hrdým partnerem prestižních golfových turnajů Czech Masters. Obzvláště letos, kdy Česká republika oslavuje sto let od založení samostatného Československa, je prezentace v zahraničí velmi významná. Mediální pokrytí i samotný společenský význam akcí Czech Masters přispívají příjezdovému cestovnímu ruchu do České republiky i dobrému jménu naší země,” uvedla Monika Palatková, ředitelka agentury CzechTourism.

Potřetí se bude v posledním kole na deváté jamce měřit nejdelší odpal. Předloni vyhrál Matthew Fitzpatrick s drivem dlouhým 301 metr, loňský vítěz Němec Christian Bräunig pálil 293 metrů. Získali tak pivo na rok od Pilsner Urquell.

„Jsem potěšen, že již pět let se Pilsner Urquell jako zakladatel české pivní kultury a jako „Oficiální pivo českého golfu“ může podílet na budování tradice Czech Masters, jako golfového turnaje světové úrovně a nejprestižnější golfové události v České republice,”říká Grant McKenzie, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.

Na příští dva roky jsme uzavřeli novou smlouvu se značkou Nespresso. „Svět prémiové kávy Nespresso a unikátní golfové události Czech Masters se opět propojuje, a to již třetím rokem. Nespresso jako oficiální partner akce přináší kvalitní kávu předním světovým hráčům, ale i všem dalším nadšencům a fanouškům, kteří si mohou vychutnávat šálek za šálkem, a to dokonce i na greenu. Značka Nespresso s nadšením podporuje tuto prestižní golfovou událost roku, která spolu s výjimečnými filmovými, designovými a modními událostmi roku propojuje milivníky kávy napřič premiovým světem,” uvedla Andrea Petrová marketing manager pro Česko a Slovensko.

Na Czech Masters bude opět vstup pro všechny registrované golfisty zdarma, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank, majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta, každý divák s tiketem Tipsportu vsazeným na turnaj v hodnotě minimálně 50 Kč, pro držitele zaměstnanecké karty Plzeňského Prazdroje a nově také držitelé karty Nespresso. Zdarma je vstup pro děti do 15 let, seniory a ZTP. Přímé přenosy odvysílá stanice Nova Action a to v plném rozsahu s mezinárodním signálem, to znamená celkem 19 hodin golfu živě.

V turnajové vesničce plánujeme znovu food festival, pokračuje merchandisingová spolupráce se značkou Under Armour, která nabídne kolekci Czech Masters v merchandisingovém obchodu Brudra. Pro děti bude připravený dětský zábavní park od čtvrtka do neděle.

Celý turnajový týden odstartuje Raiffeisenbank exhibice na Vltavě. Osm hvězd turnaje bude trefovat z lodě na Vltavě ponton s jamkou. Diváci mohou sledovat průběh z nábřeží u Mánesova mostu 21. srpna po 15. hodině.

K pravidelným akcím, které Relmost pořádá, patří dva turnaje Challenge Tour. Sedmý ročník D+D REAL Czech Challenge se koná od 24. – 27. května na hřišti pod Kunětickou horou a od 5. do 8. července se bude hrát na Zbraslavi druhý ročník Prague Golf Challenge. Na obou turnajích bude startovat minimálně 13 českých golfistů.