20
Srp

Czech Masters v sobotu „spláchl“ déšť. Turnaj se dohraje na 54 jamek

Pouze šest flightů zasáhlo v sobotu do hry ve třetím kole D+D REAL Czech Masters. Své kolo rozehráli i dva čeští golfisté amatér Matěj Bača a profesionál Aleš Kořínek, ale velice rychle hřiště na Albatrossu, stejně jako ostatní, opustili. Hustý déšť a podmáčené hřiště už potom golfisty do hry nepustily. Turnaj se tak poprvé ve své historii bude v neděli dohrávat pouze na 54 jamek.

V hlavní roli sobotního programu Czech Masters na Albatrossu „úřadovalo“ počasí. Ráno v 7:20 sice na hřiště vyrazil první flight a po něm i dva Češi Matěj Bača a Aleš Kořínek, ale dlouho se na hřišti nezdrželi.

Bača stihl dohrát první jamku. Puttoval dokonce do birdie, ale neproměnil a z první jamky odešel s parem. To Kořínek ani svou úvodní jamku nestihl dohrát, když ho hustý déšť, stejně jako ostatní hráče, vyhnal ze hřiště. Voda postupně zaplavila některé greeny a fairwaye a proměnila hřiště v nehratelnou plochu.

Třetí z českých hráčů, kteří prošli cutem, amatér David Tomi, se na hřiště vůbec nedostal.

„Když jsme ráno přijeli, tak v Praze nepršelo. Ještě na drivingu to bylo fajn, ale když jsme rozehráli jamku, začalo hodě hustě pršet. Už jsem to tady jednou zažil a tušil jsem, že je to špatné,“ popsal situaci Kořínek.

„Když jsme zahráli své rány na green, už ho začala zalévat voda. Označili jsme svoje míčky a počkali jsme, než ho vytřou, ale ještě před tím nám oznámili, že se kolo přerušuje,“ pokračoval český profesionál.

„Je to nepříjemné proto, že nám ubylo jedno kolo. To je na tom to blbé. A také to, že se bude v neděli pokračovat. Bylo by asi víc fér, kdyby se kolo hrálo úplně znovu od začátku. I proto, že se na hřiště dostalo jen šest flightů a nejdál na pětku, ale ten šel sám,“ přidal Kořínek další postřeh.

Během dopoledne jednou svitla naděje, že se turnaj opět rozehraje. To, když kolem jedenácté hodiny déšť ustal, ale bylo to jen na chvíli. Znovu přišel hustý liják a k tomu ještě výpadek elektrického proudu, takže bez elektřiny se ocitl nejen golfový resort na Albatrossu, ale také řada obcí v okolí.

„Stále jsme čekali, zda se počasí umoudří a dovolí pokračovat ve hře, několikrát se odkládal start. Nejprve na 13:30, pak ještě na 14:00, ale déšť neustával, a tak byl dnešní program třetího kola definitivně zrušený,“ uvedl Pavel Poulíček z promotérské společnosti Relmost.

Turnaj se dohraje v neděli a poprvé v historii se tak Czech Masters bude hrát jen na 54 jamek. „V každém případě to bude regulérní turnaj DP World Tour, vítěz si odnese plné prize money,“ poznamenal Poulíček.

V neděli se bude pokračovat v už rozehraném třetím kole. Takže Bača má za sebou už jednu jamku, Kořínek jednu rozehranou. Platí stejné flighty a hraje se na stejné pin pozice na greenech.

Průběžné pořadí turnaje naleznete zde.