17
Srp

3. kolo: Na Albatrossu vede Pieters, získá v Česku druhý titul?

Thomas Pieters si v neděli zahraje už potřetí na D+D REAL Czech Masters o vítězství. V roce 2015 mu to vyšlo a získal svůj první titul na European Tour v kariéře, o rok později skončil o ránu druhý za Paulem Petersonem. Jak dopadne letos? Před finále vede o ránu!

Belgický dlouhán je po 54 odehraných jamkách na skóre -16, na druhého Španěla Adriho Arnause má náskok jediné rány. Na děleném třetím místě jsou o dvě rány zpět Rikard Karlberg, Hugo Leon, Robert Karlsson a Edoardo Molinari. Tři rány ztrácejí Erik van Rooyen a Kristoffer Reitan.

Pieters ztrácel v polovině turnaje na vedoucího Molinariho dvě rány, rychle se však na svého soka dotáhl.

Po birdie na jedničce sice přišlo bogey na trojce, poté však zahrál belgický ranař čtyři berdíky v řadě (4, 5, 6, 7) a dostal se do vedení. A když se na něho Molinari mohl dotáhnout dvěma birdie na závěr úvodní devítky, zahrál Pieters úžasný eagle na devítce, kde po druhé ráně jen doklepával.

Druhá devítka už ale v podání hráčů ze závěrečného flightu tak povedená nebyla a šanci dotáhnout se na ně dostali ostatní.

Molinari si v druhé polovině kola dokonce o ránu pohoršil, Pieters málem také, ale po bogey na desítce a sedmi parech v řadě zaskóroval na závěrečné osmnáctce. A odpoutal se od Arnause.

„Přesnými a dlouhými drivy jsem si vytvářel spoustu šancí na birdie, do greenu jsem hrál velmi krátkými holemi a na devítce jsem zahrál nádhernou rána šestkou železem do greenu,“ zhodnotil první, tu povedenější polovinu kola Pieters.

Sám moc dobře věděl, že po obrátce už to nebylo ono, ale i tak první příčku udržel: „Na druhé devítce jsem se trochu trápil, ale jsem rád, že jsem zůstal trpělivý a celé kolo zakončil berdíkem.“

V neděli půjde Pieters znovu v závěrečném flightu, pouze vymění Molinariho za Arnause. Ten zahrál v sobotu ještě o ránu lépe než Belgičan a připsal si jedno ze dvou nejlepších skóre dne – 65 ran (-7).

„Cítím se samozřejmě velmi dobře, hřiště mi sedí, užívám si to tu. Vytvářím si šance, které dokážu využívat,“ pochvaloval si Arnaus, který má na Prahu dobré vzpomínky: „Vyhrál jsem tu v roce 2011 ME družstev do 18 let na tom hřišti, které má greeny hrozně členité…“

„Myslíte Prague City Golf?“ napověděli Španělovi novináři a on jejich domněnku potvrdil. „Ano Zbraslav, Prague City Golf, to je ono,“ pokýval hlavou Arnaus, kterému se v Česku dařilo také loni na turnajích Challenge Tour, když byl třetí na Kunětické Hoře a šestnáctý na Zbraslavi.

Už nyní je jasné, že si z Česka odveze další příjemné vzpomínky. Jestli budou opět vítězné, nebo zda si druhý titul z Albatrossu odveze Pieters nebo se bude radovat někdo úplně jiný, bude jasné už v neděli odpoledne.

Průběžné pořadí turnaje naleznete zde.