11
Srp

Další česká jména pro Czech Masters: amatéři Bareš a Ráža

Pokud vám nesedí počty, když doteď mělo jistý start 12 domácích golfistů, hned vysvětlíme. Z turnaje se totiž musel odhlásit jiný český amatér Gordan Brixi, kterého tak nahradí 24letý Bareš.

Pro specialistu především na jamkovku se bude jednat o premiéru na European Tour, když si mezi profesionály na té nejvyšší úrovni zatím připsal pouze dva starty na Challenge Tour.

V letech 2013 a 2018 se zúčastnil D+D REAL Czech Challenge tehdy ještě na Kunětické Hoře, ani jednou však na cut nedosáhl.

Barešův příběh kolem letošního Czech Masters je přitom zajímavý z toho pohledu, že jako pomocník na turnaji měl mít na starosti vydávání míčků na drivingu. Místo toho si pro ně ale bude sám chodit!

Také Ráža si v příštím týdnu odškrtne svou premiéru na European Tour, když na turnajích Challenge Tour se představil už třikrát.

V roce 2018 si zahrál na Kunětické Hoře, v letech 2017 a 2019 okusil Prague Golf Challenge. Ani v jednom případě se ale stále ještě 17letý český golfový talent do víkendových kol neprobojoval.

Bareš s Rážou na turnaji doplní v početné domácí skupině profesionály Stanislava Matuše, Filipa Mrůzka, Jana Cafourka, Aleše Kořínka, Šimona Zacha, Petra Gála, Daniela Suchana, Michala Pospíšila a Lukáše Tintěru. Z amatérů si zahrají ještě Jiří Zuska a Petr Hrubý.

Šestý ročník D+D REAL Czech Masters se hraje na Albatrossu od 15. do 18. srpna. Vstup zdarma je připraven pro všechny registrované golfisty ČGF, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank, majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta, každý divák s tiketem Tipsportu vsazeným na turnaj v hodnotě minimálně 50 Kč, držitel zaměstnanecké karty Plzeňského Prazdroje a také držitelé karty Nespresso. Zdarma je vstup TAKÉ pro děti do 15 let, seniory a ZTP.