10
Srp

Pospíšil a Tintěra si také zahrají Czech Masters, Čechů je 12

Už na dvanáct narostl počet českých hráčů, kteří si v příštím týdnu zahrají šestý ročník D+D REAL Czech Masters. Novými jmény ve startovní listině jsou profesionálové Michal Pospíšil a Lukáš Tintěra.

Již dříve byli do turnaje na národní pozvánky nominováni profíci Stanislav Matuš, Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Šimon Zach, Petr Gál a Daniel Suchan a tři amatéři Gordan Brixi, Jiří Zuska a Petr Hrubý.

Pro Pospíšila se jedná už o čtvrtý start na Czech Masters, na svůj první cut na Albatrossu ale stále čeká. V loňském roce skončil po kolech za 75 a 76 ran se skóre plus sedm na děleném 147. místě.

Letos se pro něho bude jednat o první start na European Tour, na Challenge Tour se představil jednou na Kaskádě, kde v rámci D+D REAL Czech Challenge prošel cutem. O víkendu se mu ale nedařilo (+7, T68).

Na stejném turnaji se letos v jediném případě představil na Challenge Tour také Tintěra, který však po kolech za dvakrát 76 ran neprošel na Kaskádě se skóre +10 cutem. Ne European Tour letos nehrál.

Celkem má Tintěra, který od tohoto roku zastává funkci generálního sekretáře PGAC, na svém kontě 12 startů na nejvyšší evropské sérii. Na Challenge Tour se představil šestatřicetkrát, když dal dva cuty.

Šestý ročník D+D REAL Czech Masters se hraje na Albatrossu od 15. do 18. srpna. Vstup zdarma je připraven pro všechny registrované golfisty ČGF, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank, majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta, každý divák s tiketem Tipsportu vsazeným na turnaj v hodnotě minimálně 50 Kč, držitel zaměstnanecké karty Plzeňského Prazdroje a také držitelé karty Nespresso. Zdarma je vstup TAKÉ pro děti do 15 let, seniory a ZTP.