8
Srp

Start na Czech Masters má jistý 10 českých golfistů

Mezi desítkou potvrzených jmen je 7 profesionálů a 3 amatéři. Profíky ve startovním poli reprezentují kromě Matuše ještě Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Šimon Zach, Daniel Suchan a Petr Gál. Z amatérů si domácí golfový svátek užijí Gordan Brixi, Jiří Zuska a Petr Hrubý.

Mezi největší domácí naděje budou patřit letos nejlepší Čech na Challenge Tour Matuš, v pořadí druhý za ním Mrůzek a Cafourek.

Ten si pak letos připsal mimo jiné vítězství na Pro Golf Tour a zvítězil také na nedávném turnaji WGM Czech Open v Berouně. Poprvé jako profesionál se na turnaji objeví talentovaný Zach.

Až do čtvrtečního večera nebylo jisté, zda se domácím fanouškům na Albatrossu představí také Matuš, který se rozhodoval mezi startem na Challenge Tour v Severním Irsku a Albatrossem. Šlo především o celosezónní žebříček Challenge Tour, kde bojuje o plnou kartu pro příští rok. Nakonec se ale rozhodl pro start ve Vysokém Újezdu.

Vedle domácích hráčů se diváci mohou těšit na řadu zahraničních hvězd. Těmi hlavními jsou Jihoafričan Ernie Els, Angličan Lee Westwood, Ir Pádraig Harrington, Dán Thomas Bjorn nebo Rakušan Bernd Wiesberger.

Kromě sledování golfu na ně jako již tradičně čeká bohatý program v turnajové vesničce, včetně soutěže o 100 tisíc s Raiffeisenbank nebo o auto Škoda Superb na rok. Šestý ročník D+D REAL Czech Masters se hraje na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu od 15. do 18. srpna.

Vstup zdarma je připraven pro všechny registrované golfisty ČGF, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank, majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta, každý divák s tiketem Tipsportu vsazeným na turnaj v hodnotě minimálně 50 Kč, držitel zaměstnanecké karty Plzeňského Prazdroje a také držitelé karty Nespresso. Zdarma je vstup TAKÉ pro děti do 15 let, seniory a ZTP.