20
Kvě

Hrací karty dostane 8 českých golfistů, 6 profesionálů a 2 amatéři

Turnaj European Tour D+D REAL Czech Masters se v kalendáři posunul na poslední týden prázdnin. 2. ročník se bude hrát od 27. do 30. srpna. Prize money zůstává 1 milion Euro. Hrací karty dostane minimálně 8 českých golfistů, 6 profesionálů a 2 amatéři, jednoho z nich nominuje Česká golfová federace. Bude to hráč s aktuálně nejlepší formou.

Ze zahraničních hráčů je v jednání start obhájce titulu a vítěze Ryder Cupu Jamieho Donaldsona.

„Jamie chce přijet, záleží, jak dopadne ve FedEx cupu. Zatím nemá jistou účast mezi 125 nejlepšími.“

Cílem je přilákat 30 tisíc diváků. Aktuálně jsou prodány 3 tisíce vstupenek. Zvýšil se zájem zahraničních turistů z Německa, Rakouska, ale je poptávka i z Polska. Turnajová vesnička se letos o polovinu zvětší, protože VIP hospitality se posune k 18. greenu. Tam vyroste dvoupatrová budova s terasou, která může denně pojmout až 650 hostů. Páteční a sobotní večer zpestří divákům v turnajové vesničce koncerty skupin Lake Malawi a Eddie Stoilow. Hřiště Albatross prošlo několika úpravami.

„Oproti loňsku se prodlouží jamky 12 a 15. 5parová 12 se protáhne o 30 metrů, stavíme nové odpaliště. To platí také o 4parové 15. Ta bude delší o 15 metrů. Celková délka hřiště se zvýší na 6872 metrů. Albatross Golf Resort se stane jedním z nejdelších hřišť na European Tour,“ říká Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.

Úpravami už prošly první dvě jamky. Na jedničce šlo o přidání fervejového bunkru v dopadové zóně drivů hraných z nejvzdálenějších odpališť a dvojka je ztížená bunkrem napravo v dopadové zóně první rány. Co se týká hodnocení loňského ročníku, D+D REAL Czech Masters bylo zařazeno mezi deset nejlepších turnajů sezóny. Albatross se dokonce dostal mezi pět nejlépe připravených hřišť.

Mezi novými partnery je společnost VISA

„Visa se snaží být vždy u akce, které jsou určitým způsobem unikátní, a na kterých se setkávají zajímaví lidé napříč celou společností. Takovou akcí je i D+D REAL Czech Masters, na níž mimochodem každý účastník či divák může platit kartou přímo na turnaji a zároveň může získat zajímavé ceny od asociace VISA Europe.

Naším dlouhodobým cílem je nadále rozšiřovat možnosti placení kartou, což se nám daří. Platební terminály přijímající karty Visa mají již desetitisíce obchodníků a to číslo neustále roste.  V současnosti je v Evropě vydáno více než 500 milionů karet Visa, z hlediska České republiky se počet tuzemských karet Visa blíží hranici pěti milionů karet. A to je teprve začátek naší nové cesty, kde hlavní roli hraje inovace, jednoduchost a bezpečnost placení, ať již u obchodníků či na internetu,“ vysvětluje Františe Jungr, manažer pro regionální rozvoj Visa Europe.

DB Schenker zajistí logistiku pro golfový turnaj D+D REAL Czech Masters 2015

Logistická společnost DB Schenker bude i letos oficiálním logistickým partnerem golfového turnaje D+D REAL Czech Masters. Společnost v rámci spolupráce mimo jiné přepraví od European Tour score karty, birdie karty a 12 000 golfových míčků z Anglie. Společnost DB Schenker podpořila turnaj jako oficiální logistický partner. Na starost bude mít veškerou logistiku kolem turnaje, jako je přeprava stanů, zábran, zařízení nebo transport materiálů od dalších sponzorů. Společnost se logisticky podílí také na D+D REAL Czech Challenge v květnu na Kunětické hoře a D+D REAL Slovakia Challenge v červenci na Penati Golf Resortu.

EMR_8390

Petr Dědek

EMR_8400

Stanislav Lisner, František Jungr, Petr Dědek

EMR_8419

Petr Dědek, David Trunda

EMR_8470

Tomáš Gebrt, Eva Kynčlová, Petr Dědek, David Trunda, Pavel Poulíček

EMR_8493

Ivana Oklešťková, Tomáš Gebrt, Petr Dědek, Lenka Kotlářová, Pavel Poulíček, David Trunda

EMR_8445