10
Čvn

Kořínek, Tintěra a Dědek jun. hrají European Tour v Rakousku

Tři čeští golfisté startují na turnaji European Tour Lyoness Open v Rakousku. Na hřišti Diamond Country Clubu 60 kilometrů jižně od Vídně si zahrají Aleš Kořínek, Lukáš Tintěra a Petr Dědek jun. Turnaj má od letoška zvýšené odměny na 1,5 milionu Euro.

„Hřiště není extrémně dlouhé, ale nahrazuje to množství vodních překážek. Není snad jediná jamka, kde by do hry nezasahovala voda. První devítka je hodně o přesnosti a druhá devítka je o dlouhých ranách, po kterých se dá dostat do blízkosti greenu a připravit si šance na skórování. Greeny zatím nejedou, jak jsme v Rakousku zvyklí, ale jsou kvalitní a určitě zrychlí. Je tady špičkové zázemí a servis pro hráče. Je vidět, že to tu dělají lidé, kteří mají golf opravdu rádi,“ popsal své postřehy po prvních dvou tréninkových kolech Aleš Kořínek.

O náročnosti hřiště svědčí loňský cut, který byl +4. Dvě rány k postupu tehdy chyběly Lukáši Tintěrovi.

„Oproti loňsku je hřiště sušší a míčky dobíhají dost daleko. Zatím fouká silný vítr. Hřiště je ve skvělé kondici, doslova vymazlené. Pořadatelé se snaží nalákat co nejvíc diváků, proto bude ve čtvrtek a pátek vstup zdarma. Jinak potěší, že obsluha v klubovně je slečna z Čech, která s vámi prohodí pár slov, takže se tady cítíme jako doma. Už se těším, až to začne,“ uvedl Lukáš Tintěra, kterého čeká šestý turnaj na European Tour v kariéře.

Další zkušenosti na European Tour sbírá Petr Dědek jun. V posledních dnech bere antibiotika, nemoc ho trápila už při druhém kole na Kunětické Hoře. V Rakousku se připravuje od pondělí. Pro turnaj má k dispozici caddyho Darrena Fichardta, čtyřnásobného vítěze na European Tour.

„Mám skvělého kedíka. Jmenuje se Jady de Beer. Pracuje už dlouho s Darrenem Fichardtem, který si dal pár týdnů volno. V pondělí a úterý jsme prošli cvičné rundy, k tomu pár stovek míčku na drivingu. Využívám pravidelně i fyzioterapeuty European Tour, aby mě proklepali,“ řekl Petr Dědek jun.

Původně byli na startovní listině čtyři Češi, ale Petr Gál se odhlásil kvůli nemoci.

Všichni Češi začnou ve čtvrtek na desítce. Kořínek v 9:10 společně s Wakefieldem a Shinkwinem, o deset minut později hraje Dědek jun. s Francouzem Espanou, letos druhým na Open de Espaňa, a se Skotem Henrym. Tintěra startuje v 12:20 s Chilanem Geygerem, který vedl minulý týden po třech kolech D+D REAL Czech Challenge, a Švédem Jonzonem.

Titul bude obhajovat Mikael Lundberg, největšími hvězdami jsou domácí Wiesberger, Ital Manassero a Španěl Cabrera-Bello.

Lukáš_Rakousko1 Aleš_Rakousko Petr_Dědek