13
Čvn

Cut byl v Rakousku na European Tour blízko, nevyšlo to

Dalo by se říct, že cut byl na spadnutí a chvílemi tu šanci měli hned dva čeští hráči, ale nakonec ani Lukáš Tintěra, ani Aleše Kořínek neprošli. Na rakouském Lyoness Open v rámci European Tour byli oba členové RELMOST ProGolfTeamu vidět chvílemi hodně vysoko.

První kolo zahájil Tintěra eaglem a birdie, po desáté jamce držel skóre minus 3 a figuroval průběžně na hranici první a druhé desítky. Na zbývajících jamkách si pohoršil na par. Právě to byla nakonec hranice. Tintěra bohužel dalších 72 ran nepřinesl.

„Jedna pokažená rána mě stála turnaj. Na jamce číslo 3 jsem poslal hook do křoví a to jsou bohužel dvě rány, které mi chyběly do cutu. Navíc mi dnes nespadnul opravdu ani jeden putt. Na birdie šance byly, ale prostě nic tam nespadlo. Jen pětiparech po dvou puttech, což taky nepomohlo. Jsem neskutečně zklamaný. Mně tohle hřiště sedí. Forma byla veliká a cítil jsem v kostech, že to musí vyjít, ale nevyšlo,“ řekl Tintěra.

Tintěra skončil s výsledkem +2 (72, 74) dvě rány pod hranicí cutu.

Ještě napínavější vývoj měla hra Aleše Kořínka. Ten měl po prvním kole skóre +3. Svůj útok ze zadních pozic odstartoval v pátek skvělým způsobem. Po devíti jamkách hrál -4 (čtyři birdie) a poskočil dokonce až na 41. místo. Jenže hned na desítce a jedenáctce zapsal bogey. Definitivní zlom nastal na čtrnáctce. Na 3paru hrál double bogey. Bohužel. Velká škoda. Naději ještě vzkřísil na následující jamce, když hrál birdie, ale vzápětí další dvě chyby udělaly tečku za šancemi na cut. Celkový výsledek +4 (75, 73).

Petr Dědek jun. předvedl velmi dobré druhé kolo. Útočil a skóroval. Čtyři birdie, z toho tři po sobě. Proti tomu dvě double bogey a dvě bogey. Bylo to Dědkovo druhé nejlepší kolo na European Tour v kariéře. Celkový výsledek +9 (79, 74).