12
Dub

Skóre vítěze Czech Masters bude od -10 do -15, odhaduje ředitel turnaje Miguel Vidaor

„Tenhle projekt je Champions League. Ze strany RELMOSTU je připravený od A do Z,“ přirovnal Miguel Vidaor stav příprav na nejprestižnější fotbalovou soutěž. Španělský ředitel turnaje D+D REAL Czech Masters přiletěl na kontrolu den po vyřazení své oblíbené Barcelony z Ligy mistrů. V golfovém areálu Albatross si náladu pořádně zlepšil.

„Jsem nadšený. Všechny úpravy, které jsem doporučil Albatrossu při zářijové návštěvě, jsou hotové. Promotér Petr Dědek a jeho tým pracuje na plné obrátky a všechny kontrolované body jsou splněny podle našich představ,“ shrnul návštěvu Vidaor.

Španěl Miguel Vidaor je jedním ze sedmi ředitelů turnajů European Tour, šéfuje sedmi turnajům a po třech letech znovu dostal na starosti Českou republiku.

„Byl jsem už v 90. letech ředitelem turnaje v Mariánských Lázních, zodpovídal jsem za Czech Open na Čeladné, ale současná situace se s předchozími turnaji nedá srovnat. Tady se může zítra klidně hrát.“

Vidaor bude turnaj řídit společně s Davidem Trundou, sportovním ředitelem promotérské společnosti RELMOST. Tandem Vidaor a Trunda bude mít  pravomoci rozdělené na hřišti i mimo něj. Je to vyjádření důvěry ze strany European Tour, která je s přípravami velmi spokojena.

Přes zimu došlo k několika zásadním stavebním úpravám na Albatrossu. Hřiště bylo prosypáno 500 tunami písku, udělaly se 2 kilometry nových drenáží. Ty odvedou veškeré přívaly vody, takže se na fervejích nebudou tvořit louže. V okolí sedmého greenu se dvojnásobně zvětšil bunker. Zužovaly se ferveje.

„Je to znát třeba na 18. jamce. Když se postavíte na černá odpaliště, uvidíte hodně úzký prostor pro dopad míčku mezi dvěma vodními překážkami,“ říká Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.

„Hřiště je po úpravách náročnější. Bude to hodně o přesnosti a strategii hry. Záleží samozřejmě na počasí a síle větru, který tady často fouká. Můj odhad je, že výsledné skóre vítěze se bude pohybovat od -10 do -15,“ předpovídá Vidaor.

„Nešlo jen o kontrolu samotného hřiště, ale řešila se také příprava technického zázemí, stanové vesničky pro diváky, získali jsme důležité informace ohledně systému přidělování hracích karet po oficiální uzávěrce přihlášek. Ta bude 31. července. Poté už je pouze na nás, komu vyhovíme se žádostí o účast na turnaji. Týká se to hlavně golfistů, kteří na poslední chvíli vypadnou z FedEx Cupu a budou si chtít zahrát v Evropě. Věříme, že tak těsně před turnajem získáme ještě nečekanou golfovou hvězdu,“ vysvětluje Petr Dědek, předseda představenstva promotérské společnosti RELMOST.

Podle ředitele Vidaora bude právě Praha hlavní atrakcí pro hráče: „Turnaji pomůže poloha hřiště. Pro hráče je atraktivní přijet do Prahy, vzít s sebou rodiny. Navíc to budou mít z letiště jen 20 minut na Albatross a 30 minut do hotelu. Návrat European Tour ovlivní i budoucnost golfu v České republice. Zvýší se motivace pro mladé hráče. Praha jako turistická destinace je známá, ale Praha jako golfová destinace, to tu ještě nebylo. Česku se otevřou nové obchodní příležitosti.“

IMG_4272

Petr Dědek a Miguel Vidaor