27
Srp

1. den: Nejlepším Čechem je Filip Mrůzek

První kolo zahrál skvěle Filip Mrůzek. Po prvním dnu je na dělené 20. pozici se skóre -3. Birdie zapsal na 1, 10,12 a 15, ztratil pouze na 17, kde zapsal bogey.
„Vyšlo mi všechno. Dlouhá hra byla super, krátká taky a padaly mi tam i putty. Neudělal jsem žádnou větší chybu, zachraňoval jsem se jen na dvou jamkách, zbylých šestnáct bylo v pohodě,“ řekl Filip Mrůzek.

Zítra bude startovat v 8:15 z desítky.

„Do druhého kola pod tlakem nepůjdu. Stále ztrácím na prvního čtyři rány, když to řeknu takto. Půjdu si to hlavně užít, pokusím se zopakovat dnešek a zahrát co nejlepší výsledek. Snad to konečně vyjde,“ dodává Mrůzek.

Z dalších českých golfistů jsou v okolí pravděpodobného cutu ještě Vítek Novák, Stanislav Matuš nebo Dan Suchan. Všichni jsou na +1. Marek Nový je o ránu za nimi.

V čele turnaje se usadila dvojice hráčů z jednoho flightu. Španěl Eduardo de la Riva a Ital Renato Paratore zahráli 65 ran (-7). Z hvězdných hráčů turnaje se první den povedl nejvíc Olesenovi, který je na -5. Horsey hraje -2, Hanson -1, Dubuisson jde v paru.