21
Srp

Czech Masters vyhrál Peterson

Třetí ročník D+D REAL Czech Masters vyhrál Američan Paul Peterson. Navázal tak na své předchůdce Velšana Jamieho Donaldsona (2014) a Belgičana Thomase Pieterse (2015). Právě belgického ranaře v krásné finálové bitvě Peterson udolal.

Ostatní hráči se jim sice snažili vyrovnat, někteří se jim přiblížili na jedinou ránu, ale více nezvládli. A tak se muselo rozhodnout mezi Američanem a Belgičanem.

Klíčovou se ukázala šestnáctka, na kterou šli oba se skóre -13. Po fantastické ráně z týčka a jen doklepnutí do paru ale odcházel Peterson s náskokem jedné rány. Nic na něm nezměnila sedmnáctka a nakonec ani osmnáctka.

I když to chvilku vypadalo po skvělé příhře Pieterse na play-off, Peterson poslal do jamky svůj šestimetrový putt do birdie a mohl začít slavit první titul na European Tour v kariéře.

„Je to ten nejlepší pocit na světě. Můj tým odvedl moc tvrdé práce, jsem moc šťastný,“ zářil po dohrání nový šampion Czech Masters, kterému přitom do tohoto týdne patřila v pořadí Race to Dubai až 201. pozice.

Nyní má jistou kartu do konce sezony 2017.

Jeho dosavadním nejlepším umístěním na European Tour bylo dělené páté místo z Malajsie v loňském roce. Letos byl nejlépe dělený 25. v Thajsku.

Od začátku června přitom vydělal na evropské sérii jen 2750 dolarů. Nyní se může těšit na šek za 166 660 eur.

Ještě předtím byl ale odměněn bouřlivým aplausem zaplněné 18. jamky na Albatrossu: „Diváci byli skvělí celý týden. Bylo báječné, že jsem zde mohl mít celý tým celý svůj tým pohromadě, z Phoenixu přijela i má přítelkyně,“ dodal Peterson.

A s čím šel do finálového kola proti obhájce titulu Pietersovi? „Věděl jsem, že je to dlouhý hráč. Mým plánem bylo hrát fairway-green a toho jsem se snažil držet celý den. Vyšlo to.“

Na děleném třetím místě se ztrátou čtyř ran na vítěze skončili Angličané David Howell s Ryanem Evansem, o další ránu zpět na pátém místě dohrál jejich krajan Matthew Fitzpatrick, loni třetí.

V neděli šli v jednom flightu hlavní hvězdy turnaje Angličan Lee Westwood s Američanem Johnem Dalym. První však došel pouze v paru, druhý dokonce tři nad.

Stejně jako Westwood v paru obešel ve finálovém kole hřiště jediný český víkendový hráč Filip Mrůzek. V paru přitom byl i po 72 jamkách, což stačilo na dělené 62. místo.