18
Srp

Daly zářil, Evans překvapil, dva Češi šli pod par

Na poslední chvíli, s posledním flightem, se ještě zamíchalo pořadím prvního dne D+D Real Czech Masters. Angličan Ryan Evans šel od 13. jamky poctivě v paru, aby si jako poslední hráč posledního flightu mohl vychutnat situaci a zavěsit na osmnáctce pro tento den vítězné birdie na -6.

Od celebrity Johna Dalyho, 50letého dvojnásobného major šampiona, se výsledkově až tak nečekalo. Proto ve čtvrtek na Albatrossu řadu lidí zaskočil s třemi ranami pod par (jen jediné bogey!) a děleným 11. místem.

Na první odpal Dalyho čekalo s napětím přes tisíc golfových fanoušků. A hned na jedničce se dočkali pořádné bomby, která dala základ jeho prvnímu birdie dne.

Jinak hrál téměř bez chyb, jediné bogey dne si odbyl na čtyřparové patnáctce. Na lídra Angličana Ryana Evanse ztrácí tři rány.

„Určitě to byl zážitek, ale na některých jamkách jsem Dalyho přestřelil i o dvacet metrů. Užil jsem si to,“ přiznal po dohrání kola Filip Mrůzek, který šel s Dalym v jednom flightu. Aby ale stejně jako před rokem prošel cutem, bude se muset v pátek zlepšit. Ve čtvrtek to bylo za plus jedna.

Nejlepšími Čechy ve startovním poli jsou tak zatím možná trochu překvapivě Daniel Suchan a Aleš Kořínek. Oba se dostali jednu ránu pod par hřiště, což zatím stačí na dělenou 33. příčku. Ke cutu blízko.

„My se pořád bavíme o cutu, ale to je svazující. Turnaj se hraje na čtyři dny. Zatím myslím, že je to dobré,” prohlásil Kořínek.

Hodně krušný den prožil Jan Cafourek, který měl tee time svého prvního turnaje European Tour v kariéře na 7:15. Když ale ještě za tmy jel na Albatross, na dálnici havaroval. „Byl tam menší incident. Vlétnul jsem do poraženého kuželu ve zúžení a odnesla to obě přední kola,“ popsal svou ranní hororovou chvilku Cafourek.

Nakonec ale i přes to a přes sněhuláka hned na první jamce zahrál stejně jako Mrůzek za +1, což byl druhý nejlepší český výsledek dne. Dosáhli na něj ještě dva amatéři Jiří Zuska a Šimon Zach.