22
Úno

Dán Olesen – další hvězda na Czech Masters

Seznam špičkových golfistů na letošním Czech Masters rozšířil Thorbjorn Olesen. Tento 24letý Dán skončil letos třetí na Qatar Masters a pátý v Dubaji na Desert Classic. Největší posun ve své kariéře udělal loni, kdy obsadil šesté místo na nejslavnějším majoru světa na Masters. Díky tomu dostal od PGA Tour výjimku na některé turnaje do konce sezóny. Loni byl tedy hlavně v zámoří než na European Tour. Olesen je vítězem Sicilian Open v roce 2012 a sběratel druhých míst – Alfred Dunhill Championship, Italian Open, Open de France.

Na Czech Masters přijedou dva vítězové předchozích turnajů European Tour na českém území. Šampioni z Čeladné Švéd Oskar Henningson a Angličan Oliver Fisher.

„Pro Henningsona jsme zařídili výjimku, protože nemá hrací kartu na European Tour. Ještě jsme oslovili dalšího Švéda Petera Hansona. Ten je ze tří vítězů na Čeladné nejúspěšnější. Loni měl zdravotníproblémy. Do turnajů se vrátil, takže věříme, že se nám povede dotáhnout do úspěšného konce účast posledních vítězů European Tour v Česku,“ říká Petr Dědek, předseda představenstva promotérské společnosti RELMOST.

D+D REAL Czech Masters se uskuteční 21. – 24. srpna na hřišti Albatross u Prahy.

 

Thorbjorn Olesen

Thorbjorn Olesen