24
Srp

Jamie Donaldson se stal prvním vítězem Czech Masters

První ročník D+D REAL Czech Masters vyhrál Jamie Donaldson. Velšský golfista získal svůj třetí titul na European Tour a převzal šek na 166 660 Euro. Zároveň si zajistil definitivně účast v rydercupovém týmu Evropy.

„Posledních 18 měsíců jsem hrál velmi dobře, ale čekal na vítězství. V Česku jsem to zlomil. Od začátku týdne jsem se cítil skvěle. Hřiště mi sedlo od prvního okamžiku. Na středečním PRO-AM turnaji jsem zahrál hned na první jamce eagle. Počasí bylo hlavně v neděli podobné tomu, jaké můžeme čekat v Gleneagles, kde se koná Ryder Cup,“ řekl Donaldson.

Zároveň na tiskové konferenci slíbil, že příští rok přijede obhajovat titul.

Zajímavý příběh se týká Donaldsonova caddieho. Stálý kedík měl dovolenou, a tak zaskakoval Ken Herring, stabilní caddie Marca Warrena. S ním minulý týden vyhrál v Dánsku a tento týden s Donaldsonem na Albatrossu. Pro Herringa to byly dobře zaplacené týdny. Každý hráč mu dává 10% z výhry. Herring tak vydělal dohromady přes 42 tisíc Euro.

Další zajímavou postavou turnaje je opět Velšan. Tentokrát Bradley Dredge. O stálou hrací kartu přišel v roce 2012. Minulý týden skončil druhý v Dánsku, když po třech kolech stejně jako v Česku vedl. Ani na Albatrossu vedení neudržel. Díky druhému místu má automatický start příští týden v Itálii.

Jak si jít za svým snem, by mohl vyprávět Merrick Bremner. Je stálým členem jihoafrické Sunshine Tour, ale nikoli European Tour. Na předchozí turnaj do Dánska přijel naslepo. Jen s dotazem, jestli by pro něho nezbylo místo. Zbylo. Bohužel neprošel cutem. V neděli večer přiletěl s celou skupinou hráčů do Prahy, aniž by byl na startovní listině. V půl jedenácté večer žádal hrací kartu promotéra turnaje Petra Dědka. Dostal příslib. Zkusil to znovu v pondělí přímo u ředitele turnaje. Dostal příslib. V úterý na něho skutečně jedno místo zbylo. Celý příběh končí tím nejdůležitějším. Merrick Bremner skončil na Czech Masters třetí. Je to jeho životní golfový úspěch.

Turnaj měl fantastickou návštěvnost. Během čtyř dnů přišlo celkem zhruba 19 tisíc diváků. Atmosféra byla úžasná. Příští rok se posouvají termíny turnajů celé European Tour. D+D REAL Czech Masters 2015 se bude konat v posledním týdnu srpna.

Už se na vás těšíme.

Donaldson_líbá_trofej

Jamie_Donaldson

Donaldson_Petr

Donaldson_šek

Jamie_Donaldson_bunker