17
Kvě

Pátým Čechem na D+D REAL Czech Masters bude Stanislav Matuš

Na D+D REAL Czech Masters přijede minimálně 11 vítězů turnajů z této sezóny European Tour. Mezi přihlášenými figuruje také šestý hráč v neděli dohraného ThePlayers Francesco Molinari.

„Seznam hráčů se každý týden zkvalitňuje,“ říká Petr Dědek, předseda představenstva promotérské společnosti RELMOST.

 

V aktuální startovní listině se objevili nově například vítěz Volvo China Open Alexander Levy, AlejandroCanizares, který triumfoval v Maroku, RossFisher vyhrál jihoafrické Tschwane Open nebo FelipeAguilar, vítěz ze Singapuru.

 

„Stále pracujeme na účasti několika hvězdných jmen. Ve hře jsou Miguel Angel Jimenez a John Daly. Hodně věříme tomu, že na poslední chvíli požádají o účast ti, kteří budou bojovat o body do RyderCupu. V tom je výhoda našeho termínu. Startovka bude podle pravidel uzavřena 31. července. Zůstane nám 8 hracích karet, o jejichž majitelích rozhodujeme pouze my,“ vysvětluje Petr Dědek.

 

Seznam českých hráčů se rozrostl o Stanislavu Matuše. Je pátým Čechem, který má jistou účast.

 

„Standa Matuš patří do české špičky. Stal se spolupracujícím hráčem RELMOST ProGolfTeamu. Tento týden hraje Challenge Tour v Turecku a pojede na dalších šest turnajů série Challenge včetně Kunětické Hory,“ dodává Petr Dědek.

 

Při turnaji se budou sekat greeny čtyřikrát denně

 

Na hřišti Albatross se ladí jen detaily. Nezbytné technické a designové úpravy proběhly, teď se vše zaměří na kvalitu a výšku trávy.

 

„Při kontrolní návštěvě ředitele turnaje Miguela Vidaora jsme dostali radu na nic nesahat, všechno nechat jak je, protože hřiště je v podstatě připravené. Ale samozřejmě vylaďování pokračuje. Necháváme narůst roughy. Budou krutých 75 milimetrů.Semirough se zvýší z 35 na 54 milimetrů. Na greenech posekáme až na 2,5 milimetrů. Běžně v sezóně má 3,5 milimetrů. Turnajová rychlost greenů bude kolem 12 stopna vteřinu, mimo turnaj se pohybuje kolem 9 stop. Při turnaji budeme čtyřikrát denně sekat a dvakrát denně válcovat, fairwaye se budou upravovat ráno a večer. Do turnajové podoby bude hřiště směřovat už od začátku června,“ popisuje Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.

 

Výuka golfu pro děti a začátečníky

 

Při turnaji bude postaráno o rodiny s dětmi. V interaktivní vesničce, kterou projde každý divák při cestě na hřiště, bude připravený 45 minutový zábavně-výukový program.

„Děti si vyzkouší tzv. SNAG golf. Jde o hravou formu golfu s neobvyklými holemi a míči. K dispozici budou žáci Slavíček golf academy. Na stanovišti společnosti Mind Former budou děti řešit myšlenkovou mapu spojenou s výukou anglických slovíček. Půjde nám i o protnutí generací. Součástí golfových aktivit ve vesničce budou senioři z organizace Senior fitness společně se členy České golfové asociace hendikepovaných,“ vysvětluje David Trunda, sportovní ředitel RELMOSTU.

 

Stanislav Matuš

Stanislav Matuš