20
Srp

Pieters míří za obhajobou

Už jen jediný den je Belgičan Thomas Pieters od obhajoby titulu na D+D REAL Czech Masters. Na Albatrossu vede po třetím kole o dvě rány a nedělní podmínky by mu navíc mohly sedět.

Pieters až na pár úvodních jamek, kdy ještě hrál v euforii Dán Jeff Winther, ve třetím kole vedl. Jeho náskok byl dokonce ještě výraznější (-14 bylo jeho maximum dne), na posledních osmi jamkách už ale zahrál jen šest parů a dvě bogey a ostatním dal šanci.

Do finálového kola půjde se skóre -12, dvě rány před Američanem Paulem Petersonem, který v sobotu vyrovnal rekord místního hřiště (64, -8). O další ránu zpět jsou Winther s Angličanem Robertem Rockem.

„Dnes tam bylo příliš špatných ran. Nejsem příliš spokojený, ale pořád jsem ve vedení. Snad zítra zahraji dobré skóre,“ věří před finále Pieters.

Ten měl z předešlých šesti kol na Albatrossu i s loňským ročníkem průměrné skóre -5. Svou osobní statistiku si ale trochu pohoršil, když zde poprvé od loňska nepokořil hranici 70 ran.

Pod sedmdesát by se chtěl vrátit znovu v neděli, kdy má být hřiště po noční bouřce pořádně mokré a tedy pomalejší a delší: „Pokud bude hřiště delší, tak to více sedí mé hře. Mohl bych toho využít, uvidíme.“

Američan Paul Peterson byl na rozdíl od Pieterse spokojený: „Dnes jsem hrál velmi dobře. Soustředil jsem se vždy na aktuální ránu, ani jsem nevěděl, že útočím na rekord hřiště.“

Poslední šanci na překonání rekordu měl na osmnáctce, míček však do jamky nedojel. Putt byl krátký.

„Myslel jsem si, že jde do jamky. Dnes jsem hrál většinu puttů na přední hranu, mohl mi tam spadnout ještě jeden.“

Jediný český golfista ve finálových kolech prožil divokou sobotu. S pary se na hřišti příliš nepotkával, střídal povedené chvilky s těmi slabšími. Nakonec došel za +1, celkově je v paru a dělený 65.

“První devítku jsem dobře puttoval. Zahrál jsem tam zbytečná bogey, ale po ní byl -1, pak chvíli nato hned -2. Byla to horská dráha,” komentoval úvodní polovinu třetího kola český profesionál.

Jenže po zmíněném birdie na dvanáctce, které ho dostalo dvě rány pod par, se Mrůzkova hra začala hroutit. Přišlo bogey, následoval “dabláč” a Čech rázem spadl do spodku startovního pole.

Chuť si ale spravil báječným drivem na osmnácté jamce. Ten mu uletěl skoro až na green. Pak povedená příhra a zakončení do birdie.