7
Úno

Tisková konference s nebývalým zájmem médií

V pražském hotelu Andel´s proběhla ve čtvrtek 6.2.2014 tisková konference, na které byli přítomní zástupci médií seznámeni se stavem příprav turnaje D+D REAL Czech Masters a stavem naplňování startovní listiny,  byl představen doprovodný program turnaje a v neposlední řadě i oficiální turnajová kolekce oblečení. Z představených partnerů turnaje se mnozí dostavili osobně. Tisková konference se shledala s velikým zájmem a v mnoha případech i nadšením médií.

 

Představujeme vám znění oficiální tiskové zprávy:

 Na turnaj D+D REAL Czech Masters přijedou vítězové více než stovky turnajů European Tour

Startovní listina D+D REAL Czech Masters se plní nejlepšími hráči European Tour. Svou účast potvrdil aktuální vítěz Omega Dubai Desert Classic Stephen Gallacher.

„Měli jsme se Stephenem osobní schůzku v Dubaji během turnaje a o to větší radost nám udělal svým vítězstvím. Měl by přijet s celou rodinou,“ říká Petr Dědek, předseda představenstva promotérské společnosti RELMOST.

Gallacher vyhrál na European Tour třetí turnaj. V Dubaji titul obhájil. Porazil mimo jiné tři hráče první světové desítky v čele se světovou jedničkou Tigerem Woodsem.

„Domluvili jsme se také s dalšími hráči, kteří skončili v první pětce. Argentincem Grillem, Francouzem Wattelem. Obzvlášť se těšíme na Američana Brookse Koepku, který startoval už loni na Challenge Tour na Kunětické Hoře a dodnes drží rekord hřiště výkonem 62 ran. Tehdy se mu u nás hodně líbilo. Na podzim sahal po vítězství na turnaji PGA Tour Frys.com Open. Nakonec byl třetí,“ doplňuje David Trunda, sportovní ředitel RELMOSTU.

V Dubaji vyjednávala společnost RELMOST už při finále European Tour na konci uplynulé sezóny.

„Sešli jsme se s Henrikem Stensonem a mluvili s ním o našem turnaji. Řekl, že když bude mít volno, přijede. Ale to bylo v jeho v dobrém rozmaru. Bereme to vzhledem k jeho ambicím ve FedEx Cupu s velkou nadsázkou,“ dodává Petr Dědek.

Mezi oficiálně přihlášenými na turnaj na hřišti Albatross od 21. do 24. srpna je řada atraktivních jmen. Ital Francesco Molinari – dvojnásobný vítěz Ryder Cupu, Francouz Victor Dubuisson – podzimní vítěz v Turecku, Angličan Tommy Fleetwood – vítěz Johnie Walker Championship ve Skotsku, Holanďan Joost Luiten – loni vyhrál Lyoness Open a KLM Open nebo Angličan David Howell – vítěz Alfred Dunhill Links Championship. Největší počet titulů na European Tour mají Simon Dyson a Richard Sterne, každý získal 6 vítězství.

„Když jsme sečetli počet trofejí z evropské tour, dalo to dohromady více než stovku triumfů.“  Podle Davida Trundy jsou stále v jednání další hvězdná jména.

„Rádi bychom, aby do Česka opět přijel Miguel Ángel Jiménez. Sám projevil zájem. Jeden z našich sponzorů by si přál účast Johna Dalyho. Chtěl by si s ním zahrát ve flightu PRO-AM turnaj. Vedeme s ním intenzivní jednání. Hodně bude také záležet, kdo se nedostane do play off FedEx Cupu. To se nám pak rýsuje ještě mnoho zajímavých hráčů, které bychom rádi do Prahy dostali.“

EMR_6521

 

 

Albatross Golf Resort prochází úpravami

 Komisaři evropské tour byli opět na prohlídce hřiště Albatross a potvrdili, že je vše hotové. Tréninkové plochy byly označeny jako jedny z nejlepších v Evropě!

„Přesto jsme museli zapracovat na některých úpravách. Doplňovala se drenáž pro případ velké nepřízně počasí. Hřiště teď bude způsobilé i po  2 – 3denních deštích.  Voda nezůstane stát na fervejích,“ říká Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.

„Úpravami prošly tvary fervejí. Většina se zúžila v dopadové zóně a přiblížily se bunkery.  Největší designovou změnou prošla jamka 7. Bunkery se rozšířily ke greenu a zvětšila se jejich plocha.

Původně jsme zvažovali rozšíření také vodní překážky, ale ta nakonec zůstane v původní podobě. Přes zimu se upravuje klubovna. V celém objektu měníme nábytek, podlahy a stěny.“

 Tisíce prodaných vstupenek

 Promotérská společnost RELMOST spustila předprodej vstupenek na začátku prosince. Největší zájem je o čtyřdenní balíčky.

„Prodalo se už skoro 3500 vstupenek. Do konce roku jsme měli nastavenou nejnižší cenu 400 Kč za čtyřdenní balíček. Vstupenky se prodávaly hlavně jako vánoční dárek. Momentálně se turnajová permanentka prodává se slevou za 600 Kč, od dubna bude platit standardní cena 800 Kč,“ říká David Trunda.

Jednotlivé vstupenky na první dvě kola jsou teď k mání za 150 Kč, víkendové ceny jsou 300 Kč na den. Lístky jsou v předprodeji na portálu ticketpro.cz.

 Zábava pro celou rodinu

 Program na D+D REAL Czech Masters zabaví celou rodinu. V areálu Albatrossu vznikne interaktivní zóna. Pro děti malé golfové hřiště, rodiče mohou vyzkoušet hole, ženy navštívit salón krásy. Na stanovištích se budou rozdávat žetony na pivo, koktejly nebo hry na výuku cizích jazyků. V neděli proběhne losování hlavní ceny pro diváky. Vítězný rodič a dítě dostanou letenky a vstup na vybraný turnaj European Tour.

Ve stanu Pilsner Urquell si návštěvníci vyzkouší čepování piva. V pátek a v sobotu se uskuteční po skončení hracích kol koncerty. Např. sobotní večer bude patřit kapele Eddie Stoilow. Začátky koncertů se plánují zhruba na 19. hodinu.

 Emirates

 Turnaj D+D REAL Czech Masters získal silné finanční partnery. Minimálně do roku 2017 bude sponzorem letecká společnost Emirates.

„Golf je jedním z nejoblíbenějších sportů na světě a pro Emirates se ukázala být tato globální sponzorská platforma neuvěřitelně úspěšná. Jsme potěšeni, že jsme navýšili investice do European Tour a získali příležitost se ještě více spojit se sportovními fanoušky v České republice.  Czech Masters je prestižní turnaj a jsme hrdí, že zde můžeme být přítomni.“ Řekl Bořivoj Trejbal, ředitel společnosti Emirates pro Českou republiku.

 „Je to pro nás významné spojenectví. Dostali jsme se do elitní společnosti deseti turnajů, které Emirates podporuje. Přesně to zapadá do naší koncepce propojovat Czech Masters s prestižními globálními značkami, pomáhat rozvíjet jejich obchodní aktivity na českém území a zároveň vytvářet kontakty pro české firmy a zákazníky,“ dodává Petr Dědek, předseda představenstva společnosti RELMOST.

EMR_6881

 

 

Pilsner Urquell

 Velice významným partnerem je pro turnaj Plzeňský Prazdroj, potvrzuje to Grant McKenzie, marketingový ředitel společnosti.

„Pilsner Urquell je dlouhodobým partnerem golfu v České republice a v posledních letech jsme také byly partnery British Open.  Naší snahou je posílit spojení mezi nejlepším pivem a nejlepšími turnaji. Toto napojení na prestižní turnaje využíváme především k přiblížení jedinečné chuti piva Pilsner Urquell náročnému českému i zahraničnímu publiku a zároveň máme jedinečnou příležitost ukázat umění čepování piva Pilsner Urquell  našimi mistry výčepními – vítězi prestižní soutěže Master Bartender. Jsme opravdu rádi, že můžeme podpořit program, který přivede známé golfové hráče do České republiky a který zaujme i velké množství diváků. Návštěvníci těchto jedinečných akcí si tak budou moci nejenom užít mistrovský golf, ale samozřejmě také pivo nejlepší světové úrovně.“

Pro diváky se chystá v průběhu turnaje mimořádná událost.

„Naše přítomnost na turnaji bude poměrně aktivní a mimo to, že se můžete těšit na pivo Pilsner Urquell v celém turnajovém areálu, bude pro návštěvníky připravena škola čepování pod vedením našich Master Bartenderů, kteří budou představovat ukázky různých způsobů čepování  našeho prémiového ležáku. Hráče a všechny diváky také srdečně pozveme na prohlídku pivovaru a nabídneme jim naše nejúspěšnější golfové vybavení.“

 DB Schenker

 Do rodiny sponzorů D+D REAL Czech Masters už patří také společnost DB Schenker, jeden z předních světových poskytovatelů integrovaných logistických řešení a globálních spedičních služeb.

„Rozhodli jsme k podpoře tohoto turnaje, protože Czech Masters vnímáme jako největší golfovou událost na území ČR, která se navíc koná v těsné blízkosti našeho sídla v Rudné u Prahy. Dlouhodobě se snažíme podporovat sport včetně logistického zajištění závodů, turnajů nebo akcí,“ vysvětluje Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

 Česká televize – mediální partner

 Generálním mediálním partnerem Czech Masters bude Česká televize.  Od čtvrtka do neděle odvysílá čtyřhodinové přímé přenosy. Součástí přenosů bude studio s hosty a po skončení kol bezprostřední rozhovory s hráči.

EMR_6736

 

 

BRUDRA – hlavní merchandiser turnaje

 Společnost BRUDRA připravila oficiální golfové oblečení pro D+D REAL Czech Masters. Je to ryze české společné dílo Jitexu Písek a společnosti BRUDRA.

„Svou vlastní tvář a identitu budou mít pořadatelé, dobrovolníci, rozhodčí, případně i pracovníci ostrahy a další. Pro fanoušky a přátele golfu, zejména návštěvníky turnaje je připravena velmi široká a ucelená kolekce. Navržené oděvy jsou vyrobeny z funkčních vláken na bázi polyesteru,“ říká jeden ze zakladatelů společnosti BRUDRA Pavel Foubík.

Kolekce je vyrobena ve všech velikostech, v pánském i dámském střihu. Chybět nebude dětská kolekce pro mladé golfisty od 6 let. Oblečení bude v prodeji ve stanu OFFICIAL MERCHANDISE v areálu turnajové vesničky na hřišti Albatross.