21
Srp

Nové i známé tváře. V Praze se představily hvězdy Czech Masters

Tiskovou konferencí v hotelu Mandarin Oriental Prague na Malé Straně oficiálně začal týden D+D REAL Czech Masters. Na setkání s médii nechyběly největší hvězdy 5. ročníku turnaje European Tour, který začíná ve čtvrtek na Albatrossu.

Kromě Dannyho Willetta, Johna Dalyho, Lee Westwooda a Padraiga Harringtona, který dorazil až v průběhu tiskové konference rovnou z letiště, se setkání zúčastnil šéf promotérské společnosti Relmost Petr Děděk, a dále zástupci hlavních partnerů a organizátorů z European Tour.

„Každý rok se snažíme, aby se k nám hráči vraceli, a zároveň k nám přijížděly nové hvězdy. Tito hráči, kteří tu sedí kolem mě, jsou důkazem, že se nám to daří,“ zněla první slova Petra Dědka, který vzápětí připomněl, že na startu Czech Masters bude i 12 českých hráčů. Deset profesionálů a dva amatéři.

Následně Petr Dědek a generální ředitel Raiffeissen Bank Igor Vida podepsali v přímém přenosu smlouvu o pětiletém prodloužení partnerství s Czech Masters. „Děkuji všem, kteří s námi navazují spolupráci i těm, kteří ji prodlužují,“ uvedl Dědek.

„Chtěl bych Petrovi pogratulovat k tomuto novému kontraktu a poděkovat i všem ostatním partnerům,“ prohlásil Ben Cowen, ředitel operací European Tour.

„Spolupráce s tímto turnajem je fantastická už pět let. Dalších pět let bude pokračoval, jak už jsme loni oznámili,“ řekl Cowen.

„Hřiště je opět ve skvělé kondici, děkujeme Albatrossu. Praha je krásné město a já i moji kolegové se sem každý rok rádi vracíme,“ zakončil Cowen svou řeč poklonou hlavnímu městu, která postupně zazněla od všech účastníků tiskové konference.

Přivést hřiště do skvělého stavu, tak aby bylo schopné hostit turnaj European Tour, bylo letos kvůli nedostatku vody mimořádně náročné.

„Byly to určitě nejtěžší přípravy na turnaj za pět let zažít. Kombinace sucha a vedra způsobila, že na každý metr čtverečný hřiště se nám nedostává celkem 500 litrů vody. Každopádně jsme odvedli maximální úsilí, abychom uchovali vysoké standardy hřiště a doufáme, že hráči si ho užijí,“ prozradil generální manažer Albatrossu Stanislav Lisner.

Po čtyř letech podruhé přijel na Czech Masters Danny Willett. Jeho role se však oproti roku 2014 výrazně změnila. Tehdy byl jen „řadovým hráčem“, nyní je „klukem z plakátu“, hlavní hvězdou, která z billboardů láká fanoušky na turnaj.

Je to tím, že v roce 2016 vyhrál Masters v Augustě. „Od té doby se toho hodně změnilo v golfovém i osobním životě. Byly to hodně nabité dva roky. Bohužel jsem je neprožil vždy úplně zdravý. To už se ale změnilo a jsem připravený tu hrát o co nejlepší výsledek,“ uvedl Willett.

Na známou půdu se vrátili John Daly a Lee Westwood, charismatičtí sympaťáci a velké osobnosti světového golfu. „Jezdit sem mi dává smysl. Opravdu se sem rád vracím a pokusím se hrát na co nejlepší úrovni,“ sdělil Daly před svou třetí účastí na Albatrossu.

Dvaapadesátiletý vítěz dvou majorů také zmínil trable s kolenem, které ho tuto sezónu limitují. To jen potvrzuje, že slova o vracení se do Prahy neříká jen ze zdvořilosti, když přijel i ne úplně zdravý.

„Nemohl jsem se kvůli tomu zúčastnit mnoha turnajů a musel jsem ukončit PGA Tour Champions. Teď jsem ale léčbě věnoval několik dní. Ještě to není úplně v pořádku, ale budu se snažit hrát co nejlépe,“ uvedl populární Američan.

Ani stopa únavy nebyla znát na Padraigu Harringtonovi, který právě přiletěl z New Yorku.“Je to úděl golfistů. Nechtěl jsem mít jet leg, tak jsem spal v letadle, abych byl připravený. Těším se na turnaj,“ řekl Ir, který přijel hrát do tehdejšího Československa ještě jako amatér už v roce 1991 a turnaj European Tour hrál v České republice poprvé v roce 1996.