20
Srp

Czech Masters si zahrají Tintěra a Pospíšil, Čechů bude dvanáct

Další dva čeští hráči byli dopsaní na startovní listinu letošního D+D REAL Czech Masters, které se hraje už v tomto týdnu na Albatrossu. Dosavadní desítku rozšířili na tucet Lukáš Tintěra a Michal Pospíšil.

Již dříve měli jistotu startu profesionálové Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Ondřej Lieser, Stanislav Matuš, Petr Gál, Aleš Kořínek, Daniel Suchan a Petr Dědek jr. Z amatérů se letos českým fanouškům golfu představí Šimon Zach a teprve 15letý Václav Tichý.

Tintěra zatím nechyběl ani na jednom z dosavadních čtyř ročníků Czech Masters, když nejlépe skončil před dvěma lety. V roce 2016 totiž obsadil dělené 102. místo, když po prvním kole za 76 ran (+4) došel druhé v paru.

Letos se na European Tour představí poprvé, když za sebou má starty na obou domácích akcích Challenge Tour. Jak na Kunětické Hoře (+15), tak na Zbraslavi (+5) ale na cut nedosáhl.

Pospíšil se v tomto roce soustředí na Pro Golf Tour, na které by si chtěl uhrát kartu na Challenge Tour pro příští sezonu, a tak si zatím nepřipsal ani jeden start na první nebo druhé evropské lize.

Na Czech Masters bude startovat potřetí. Lépe se umístil loni, kdy se skóre +9 skončil na dělené 132. příčce. V roce 2015 dopadl ještě o čtyři rány a 21 míst hůře. Bude tak u něho platit do třetice všeho dobrého?

Pátý ročník D+D REAL Czech Masters se hraje na Albatrossu od čtvrtka 23. srpna do neděle 26. srpna. Už v úterý jednadvacátého proběhne tisková konference, kterou bude od 12.30 vysílat v přímém přenosu Golf Channel.

Odpoledne od zhruba tří hodin pak stejně jako v loňském roce proběhem exhibice na Vltavě nedaleko Karlova Mostu. Ve středu 22. srpna je na programu tradiční Pro-Am.