16
Srp

Czech Masters u Karlova mostu

Letošní ročník Czech Masters zavítal nejen na Albatross, ale i k Vltavě. Konkrétně do malostranské Hergetovy cihelny, kde se uskutečnila vodní golfová exhibice. Největší hvězdy třetího ročníku jediné akce European Tour v Česku zde odpalovaly z provizorního odpaliště na plovoucí green na vodě.

Do centra našeho hlavního města tak z tiskové konference, která se uskutečnila v hotelu InterContinental, dorazili Lee Westwood, John Daly, Jamie Donaldson a Thomas Pieters. Navíc je doplnili Andy Sullivan a Rory Sabbatini.

I když to nevypadalo, green byl od odpaliště vzdálen pouhých 86 metrů. Tříčlenné týmy složené z jednoho profíka a dvou amatérů z řad hlavních partnerů Czech Masters vyrazily do boje o hodně zajímavou cenu, kterou bylo pivo na rok zdarma.

Bodování? Tráva na pontonu za bod, písek za tři, sud zvenku za pět a dovnitř sudu by to bylo za rovných 10 bodů. S překvapením.

Jako první pálil obhájce loňského titulu Belgičan Thomas Pieters, který trefil dvakrát trávu. To Andy Sullivan skončil dvakrát v písku, což bylo tentokrát oproti tradičním golfovým zvykům výhodnější a celkově jeho tým posbíral 12 bodů. Což se ukázalo jako hodně, nedostižně hodně.

Na takový součet nedosáhl ani jeden ze zbývajících týmů a trojice s Johnem Dalym dokonce nezískala ani bod. A tak si v úterý pod Karlovým mostem došel pro pivo na rok zdarma Andy Sullivan.

AD1_9661 AD1_9690 ADA_7499 EM1_8185 (2) EM1_8218 (2) EM1_8248 (2) EM1_8331 (2) EM1_8401 (2) EM1_8480 (2)