22
Srp

Donaldson vykročil za výhrou a Ryder Cupem

Po prvním dnu vede turnaj Jamie Donaldson. Velšan, který je nejvýše postaveným hráče ve světovém žebříčku a má reálnou šanci probojovat se do rydercupového týmu Evropy.

„Byl to dobrý den. Hrál jsem v pohodě, i když ze začátku bylo hřiště obtížnější, protože víc foukalo. Finiš mi ale vyšel naprosto dokonale. Jsem velice spokojený se svým výsledkem,“ chválil Donaldson.

Donaldson zahrál 66 ran, tedy -6. Ukazuje se, že hřiště není tak jednoduché, jak se původně myslelo. Pokud hráči riskují při odpalech, mají velké množství šancí skórovat, čekají je krátké přihrávky do greenu, nicméně například na jamkách 17., 18. mnoho hráčů utopilo míčky ve vodních překážkách a pokud zesílí vítr není snadné udržet se na fairwayi.

Českým hráčům se bohužel nedařilo. Nejlepší Lukáš Tintěra je až 117. se skóre +3, o ránu horší je Vítek Novák, amatérský mistr ČR, a Stanislav Matuš, kterému vyšly předchozí dva turnaje na Challenge Tour, ale ztrácí na kýžený cut odhadem čtyři, pět ran.

Aleš Kořínek je 140. +5,  Adam Rajmont 146. +6, stejně jako Marek Nový, Petr Dědek jun. (AM) je 148. +7, Petr Gál +9 a Daniel Suchan +10.

Ze známých zahraničních hráčů se daří například Angličanovi Dannymu Willettovi, zahrál -4. Holaňdan Joost Luiten -2, stejně jako Stephen Gallacher, Peter Uihlein nebo Paul Lawrie.

Dnešní program uzavře od 18:30 koncert skupiny Eddie Stoilow.