23
Srp

V polovině turnaje vede stále Jamie Donaldson

Místo v rydercupovém týmu Evropy se Donaldsonovi přibližuje. Velšan zahrál druhý den 69 ran a zůstal jedním ze čtyř golfistů, kteří drží své skóre pod sedmdesát. Dařilo se také Stephenu Gallacherovi, který přinesl 67 ran a dělí třetí místo. Na svého hlavního rydercupového soupeře ztrácí dvě rány. Výborný den měl čtyřnásobný vítěz z evropské série Francouz Grégory Bourdy. 67 ran ho posunulo na samostatnou druhou pozici.

„Hřiště je ve vynikající kondici. Greeny na Albatrossu patří do TOP 3 na European Tour. Je to výborně připravený turnaj,“ řekl Bourdy.

Nový rekord hřiště vytvořil Angličan Tommy Fleetwood. Loňský vítěz Johnie Walker Championship zahrál 65 ran – 8 birdie, 1 bogey a zbytek pary.

Bohužel se nedařilo českým hráčům. Ani jeden z devíti neprošel cutem. Nejlépe skončil Stanislav Matuš se skóre +2. Bylo to dvě rány pod cutem. Aleš Kořínek, Lukáš Tintěra a Vítek Novák měli celkově +4, Marek Nový +10, Adam Rajmont +13, Petr Gál a Petr Dědek +15, Daniel Suchan +16.

Cutem prošlo 84 hráčů, prvni flighty už jsou na hřišti od 7:10. V 11:45 startuje trojice Stephen Gallacher, Tommy Fleetwood, Garrick Porteous a v 11:55 poslední flight Jamie Donaldson, Grégory Bourdy, Lee Slattery.

Po skončení hry začíná na hlavním jevišti koncert skupiny Support Lesbiens. Bude to přibližně v 17:00.

Bourdy_putt

Grégory Bourdy

Donaldson_kyne_divákům

Jamie Donaldson

Matuš_šířka_putter

Stanislav Matuš