15
Srp

Na Albatrossu nebude chybět ani Donaldson, kdo další přijede?

Nechával si to na poslední chvíli, ale nakonec se Jamie Donaldson na letošní ročník D+D REAL Czech Masters přihlásil. Stihl to jen tak tak, před uzávěrkou přihlášek, která byla v minulém týdnu ve čtvrtek o půlnoci. Kdo další se na Albatross chystá?

S Donaldsonovým přihlášením se tak mohou čeští fanoušci golfu těšit na všechny tři dosavadní šampiony turnaje European Tour pořádaných Relmostem. Vedle Velšana, který ovládl první ročník, přijedou i Thomas Pieters (2015) a loňský vítěz Paul Peterson.

„Ještě ve čtvrtek ráno, když mi přišla poslední aktualizace přihlášených hráčů před půlnočním deadlinem, Donaldsonovo jméno chybělo. V pátek ráno už ale byl mezi přihlášenými, jsme rádi, že přijede,“ řekl nám Zdeněk Jehlička, Head of Golf Relmostu.

Toho potěšilo ještě jedno jméno, které ve startovní listině figuruje, zatím se o něm ale nemluvilo: „Vůbec poprvé se na náš turnaj chystá zázračné dítě italského golfu Matteo Manassero. Je to další hvězda, která si náš turnaj vybrala a rozhodla se přijet do Prahy.“

Ve startovní listině samozřejmě nechybějí ani již ohlášené taháky v podobě Martina Kaymera, Leeho Westwooda, Johna Dalyho, Darrena Clarka, Matthew Fitzpatricka, Roberta Karlssona nebo Victora Dubuissona.

Chybět nebudou ani oba dva letošní „čeští“ šampioni z Challenge Tour – Američan Julian Suri, který vyhrál D+D REAL Czech Challenge na Kunětické Hoře, a Angličan Garrick Porteous, vítěz premiérového ročníku Prague Golf Challenge na Zbraslavi.

Z českých hráčů mají zatím jistotu startu Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Petrové Gál a Dědek junior, Daniel Suchan a amatéři David Siwy, Roman Kumpošt a Vojtěch Kostelka.

Do startu turnaje by ještě měla přibýt poslední dvě jména, Čechů se tak na Albatrossu představí celkem deset. Chybět nebudou ani dvě slovenské stálice na turnajích pořádaných Relmostem Peter Valášek a Ján Friesz.

Čtvrtý ročník turnaje D+D REAL Czech Masters se hraje na Albatrossu od 31. srpna do 3. září. Vstup zdarma mají golfisté registrovaní v ČGF, majitelé vozů Škoda, klienti Raiffeisenbank, majitelé GOPASSu nebo klienti Tipsportu, kteří ukáží tiket v mobilu nebo z pobočky se sázkou na turnaj vsazený alespoň za 50 Kč.