29
Čvc

Plzeňský ležák budou čepovat nejlepší výčepní Česka

Tradiční český ležák Pilsner Urquell podporuje významné sportovní události včetně českého golfu. Na Czech Masters jako jednom z nejvýznamnějších golfových turnajů nabídne plzeňský pivovar exkluzivní příležitost – plzeňský ležák vám načepují ti nejlepší z nejlepších.

Na turnaji se návštěvníci dočkají nejen osvěžení v podobě ležáku Pilsner Urquell v celém turnajovém areálu, ale také ukázek čepování od finalistů prestižní mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Mistři výčepní Václav Vanya a Miloš Protiva předvedou jako jedni z nejlepších výčepních v České republice přímo na místě umění čepování ležáku Pilsner Urquell. Diváci nezůstanou pouze u přihlížení, sami si budou moci vyzkoušet načepovat pivo na několik různých způsobů – tzv. šnyt, mlíko nebo hladinku.

Návštěvníci také dostanou šanci zasoutěžit si o nejlépe načepovanou hladinku. Na internetových stránkách a Facebooku Pilsner Urquell se hraje o vstupenky na turnaj Golf Masters, dárky Pilsner Urquell a hlavní cenu – pivo na celý rok zdarma.

Jak se čepuje Plzeň?

  • hladinka se čepuje najednou a pro svou mokrou pěnu se těší velké oblibě
  • šnyt je ideální k degustaci, proto by se měl po naražení sudu čepovat jako první ochutnávkové pivo
  • mlíko je sklenice plná krémové pěny, která se pije naráz. Má jemnou, sladší chuť a v oblibě ji mají především ženy.
Miloš_Protiva

Foto: Jedním z těch, kteří na Czech Masters předvedou své umění, bude Miloš Protiva, finalista Pilsner Urquell Master Bartender, soutěže pro nejlepší výčepní v České republice.