16
Srp

Osmým Čechem ve startovní listině Czech Masters je Jan Cafourek

Čeští golfoví fanoušci mají o další důvod více se těšit na letošní D+D REAL Czech Masters, které se v příštím týdnu uskuteční na hřišti Albatross. Turnaj DP World Tour si totiž opět zahraje také Jan Cafourek, který si na poslední chvíli stihl vyléčit zranění a může tak do prestižního turnaje zasáhnout.

Cafourek je aktuálně osmým českým hráčem, který má na Albatrossu jistý start. Už dříve byli na startovní listinu zapsáni čtyři profesionálové Filip Mrůzek, Aleš Kořínek, Šimon Zach a Jiří Zuska a tři amatéři David Tomi, Louis Klein a Jakub Hejlek.

„Se startem Honzy Cafourka jsme počítali, ale nevěděli jsme, jestli si stihne vyléčit zánět šlach v předloktí, který ho vyřadil na několik týdnů ze hry. Ještě raději vynechal turnaj Challenge Tour ve Finsku, ale na Czech Masters už je stoprocentně připravený,“ řekl Petr Dědek jr. z promotérské společnosti Relmost, která turnaj pořádá a která také zajišťuje starty českých a slovenských hráčů.

Pro Cafourka se bude jednat o letošní první start na DP World Tour. Na Challenge Tour už v tomto roce odehrál pět turnajů, když skončil nejlépe čtrnáctý v Dánsku. Stihl také tři turnaje Pro Golf Tour, na kterých vždy prošel cutem a nejlépe skončil koncem dubna druhý v rakouském Haugschlagu.

Hlavními zahraničními hvězdami v pořadí již devátého ročníku D+D REAL Czech Masters budou Luke Donald, Francesco Molinari, Shane Lowry, Robert MacIntyre, Pádraig Harrington, Adrian Meronk, Thorbjørn Olesen, Rasmus a Nicolai Højgaardovi, Rory Sabbatini, Rafael Cabrera-Bello, Pablo Larrazábal, obhájce titulu Maximilian Kieffer, Stephen Gallacher nebo Jamie Donaldson.

Czech Masters pak letos nabídne skutečně bohatý doprovodný program. Během čtvrtečního odpoledne proběhne golfová klinika s Lukem Donaldem, páteční odpoledne pak v turnajové vesničce okoření známí čeští influenceři společně s úspěšnou českou e-sportovou organizací Dynamo Eclot.

V sobotu se návštěvníci turnaje mohou těšit na golfovou Ice Hockey Challenge, které se zúčastní čeští hokejoví reprezentanti v čele s Lukášem Sedlákem a Matějem Blümelem. K večeru pak přímo v turnajové vesničce odehraje svůj koncert populární skupina Chinaski.