19
Srp

Padl rekord návštěvnosti Czech Masters, kolik lidí dorazilo?

Už čtvrteční ruch na Albatrossu dával tušit, že se letos otřese dosavadní rekord návštěvnosti D+D REAL Czech Masters. A fantastická neděle to pouze potvrdila. Celkem si na jediný turnaj European Tour v Česku letos našlo cestu neuvěřitelných 32 047 golfových fanoušků.

Vůbec poprvé přitom padla hranice třiceti tisíc diváků, kteří se během čtyř turnajových kol vydali do Vysokého Újezdu sledovat golf té nejvyšší světové úrovni. A určitě nelitovali.

Ve čtvrtek bylo jasně vidět, kdo nejvíce táhne. I když i na Lee Westwooda s Pádraigem Harringtonem dorazily už dopoledne stovky fanoušků, všichni se těšili na Ernieho Else. A na hřišti to bylo znát.

Jeho odpolední televizní flight obsypaly houfy lidí, kteří byli zvědaví na ladný a nenucený švih Big Easyho. Ten je sice nepotěšil tím, že neprošel cutem, přesto bylo na co se dívat.

To však platilo na všechny čtyři dny. Ani víkend opět bez české účasti nezabránil náletu golfových nadšenců na Albatross, kvůli kterým musely být o víkendu posíleny autobusy ze Zličína. Ve čtvrtek a pátek se do nich totiž všichni ani nevešli, takový byl o turnaj zájem…

„Co se týče návštěvnosti, tak jsme výrazně zvýšili podíl dětí do 15 let, což nám dělá velkou radost, protože to je budoucnost golfu v Česku. Zvyšuje se také počet negolfistů, kteří na turnaj dorazili jako na sportovní a také společenskou akci,“ těší Pavla Poulíčka z pořádajícího Relmostu.

Co mu pak s pokračující oblibou turnaje dělá největší radost? „Vidíme, že sledovat golf na Czech Masters je rodinná zábava. Každý si v resortu něco najde. Už to není pouze o golfových nadšencích, ale o rodinách, které se rozhodují třeba mezi námi a výletem do přírody nebo jinou aktivitou.“

„Je to skvělá reklama pro golf, který díky turnaji zasahuje i jinak negolfové publikum, které se s ním touto cestou seznámí a třeba i začne hrát. To nám dělá snad největší radost,“ dodává Poulíček.

To nejlepší si letos skutečně nechal turnaj na závěr. Nedělní slunečné počasí nalákalo na Albatross tisíce fanoušků, které se rozdělily mezi poslední tři čtyři flighty. Všichni pak docházeli se závěrečným flightem, ve kterém se bojovalo o vítězství. Pro to si nakonec došel Thomas Pieters.

Sedmý ročník Czech Masters je naplánován na 20. až 23. srpna 2020.