3
Říj

Czech Masters už má své místo v novém kalendáři European Tour

Termín sedmého ročníku D+D REAL Czech Masters – 20. až 23. srpna 2020 – už známe nějaký ten pátek. Teď už ale také víme, jaké další turnaje budou českou akci European Tour obklopovat. Světlo světa totiž spatřil kalendář evropské série na nadcházející sezonu.

A je tak opět možné, že v týdnu před turnajem na Albatrossu budou mít hráči volno. V kalendáři je sice zatím TBC, tedy „To be confirmed“ (bude upřesněno), ale tak tomu bylo také v rámci aktuální sezony.

Nakonec bylo upřesněním sdělení, že se nikde hrát nebude.

Zatím ani není jisté, kde se bude hrát dva týdny před Czech Masters. Na tento termín je naplánován nový turnaj ve Velké Británii, ale ještě nebyl odhalen ani jeho název nebo místo konání.

Po Czech Masters se pak hráči přesunou do Švýcarska, kde se v krásném prostředí Alp uskuteční další ročník Omega European Masters. Místem konání bude jako již tradičně Crans-sur-Sierre GC v Crans Montaně.

Nová sezona European Tour odstartuje dvěma turnaji na přelomu listopadu a prosince, když se souběžně konají jihoafrický Alfred Dunhill Championship a Hong Kong Open. V prosinci ještě přijde na řadu Afrasia Bank Mauritius Open a těsně před Vánoci Australian PGA Championship.

Další turnaje už přijdou na řadu v roce 2020 a bude mezi nimi i osm podniků z Rolex Series. Prvním bude v polovině ledna Abu Dhabi HSBC Championship, posledním závěrečný turnaj série v Dubaji.

Nový termín má mimo jiné Estrella Damm N.A. Andalucía Masters, které pořádá nadace Sergia Garcii. Hrát se bude opět ve Valderramě, a to na přelomu dubna a května. Španělský turnajem navíc odstartuje druhá fáze evropské kvalifikace pro Ryder Cup, ve které budou hráči násobit získané body koeficientem 1,5. A to až do zářijového BMW PGA Championship.

Pořádně našlapaný bude v „evropském“ golfovém kalendáři také červenec.

Nejprve půjde proti WGC – FedEx St. Jude Invitational nově Open de France, poté se budou hráči na Scottish Open připravovat na The Open a poté na konci července zamíří jedni na olympijský turnaj do Tokia a druzí na Brisith Masters, které je ve stejném termínu.

Kompletní kalendář European Tour naleznete zde.