13
Srp

Patnáctým Čechem pro Czech Masters je Štěpán Daněk

Štěpán Daněk navýšil počet českých golfistů na turnaji D+D REAL Czech Masters aktuálně už na patnáct. Do turnaje v rámci DP World Tour s dotací 1,75 milionu euro, který se hraje od 18. do 21. srpna na Albatrossu a je vrcholem tuzemské golfové sezony, tak zasáhne jedenáct českých profesionálů a čtyři amatéři.

Posledním a nejnovějším „přírůstkem“ ve startovním poli je Štěpán Daněk, který atmosféru podniku první evropské ligy okusil už před rokem. Tehdy poprvé a jak sám přiznal, nečekaně.

„Tehdy jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu. Vůbec jsem tehdy nečekal, že bych si mohl turnaj evropské tour zahrát a moc mě těší, že si to můžu letos zopakovat,“ prozradil Daněk, který aktuálně hraje na Czech Open v Berouně.

Před rokem po kolech za 76 a 79 ran neprošel cutem a obsadil až dělené 120. místo. „Dostal jsem podruhé příležitost a jsem za to vděčný. Těším se hodně moc,“ přiznal Daněk, pro něhož je nejčastější sérií, kde hraje Pro Golf Tour.

„Na Pro Golf Tour hraju nejčastěji. A srovnání s evropskou tour? Hraje se na horších hřištích, stojí to velké peníze a nedá se tam moc vydělat. Je to takové docela drsné prostředí. Pak jsem měl možnost zažít na vlastí kůži, jak jinak se chovají k hráčům na DP World Tour. O to víc se tam člověk touží dostat. Není to jen boj,“ popsal své dojmy Daněk.

V Berouně před rokem útočil na nejpřednější pozice, letos se mu ale na Czech Open tolik nedaří. „V každém případě tady hraju rád, je to čtyřdenní turnaj, dá se tady hodně skórovat, ale letos mi to tady moc nevyšlo. Příští týden to snad bude lepší,“ přál si Daněk, kterého čeká druhý start na Czech Masters.

Aktuální startovní listinu Czech Masters naleznete zde.