15
Srp

17! Czech Masters přivítá na Albatrossu historicky nejvíce českých golfistů

Další dvě česká jména přibyla v pondělí na startovní listině osmého ročníku golfového turnaje D+D REAL Czech Masters. K dosavadním již jistým účastníkům turnaje se přidali profesionál David Benák a amatér Matěj Bača. Turnaj odstartuje na Albatrossu ve čtvrtek prvním kolem, v úterý po poledni proběhne na Občanské plovárně v Praze tiskové konference a následná Raiffeisenbank exhibice na Vltavě.

Benák přestoupil k profesionálům letos v létě a bude se pro něho jednat o premiérový start na Czech Masters. Letos se ještě jako amatér představil na Challenge Tour v rámci Kaskáda Golf Challenge, kde však po kolech za 80 a 79 ran neprošel cutem. Stejně dopadl také na Prague Golf Challenge v roce 2018 a na D+D REAL Czech Challenge o rok později.

To stále ještě amatér Bača se na Albatrossu utká s profíky na DP World Tour už podruhé. Premiéru si odškrtnul loni, kdy po kolech za 74 a 76 ran zaostal za hranicí cutu o šest ran. Dobrou formu před letošním ročníkem potvrdil v minulém týdnu v Berouně, kde na Czech Open obsadil se skóre -13 šestou příčku.

Opět tak byl nejlepším amatérem v celém startovním poli. „To mě těší, i když letos jsem měl horší skóre i umístění než loni. Dneska to ode mě byla asi nejklidnější runda. Mohl jsem se opřít o hru z týčka, ale zklamalo mě puttování. S tím se poslední dobou trápím,“ řekl po generálce na Czech Masters Bača a připomněl, že loni skončil v Berouně druhý se skóre -23.

Benák s Bačou tak navýšili na letošním Czech Masters na dvanáct počet český profesionálů, respektive na pět u amatérů. Z profesionálů jsou ve startovním poli ještě Ondřej Lieser, Stanislav Matuš, Jan Cafourek, Filip Mrůzek, Šimon Zach, Gordan Brixi, Matyáš Zapletal, Aleš Kořínek, Michal Pospíšil, Jakub Bareš a Štěpán Daněk. Amatéry budou kromě Bači reprezentovat také Dominik Pavouček, Maxmilian Jelínek, David Tomi a stále ještě 12letý Louis Klein.

Turnaj D+D REAL Czech Masters se hraje od 18. do 21. srpna na hřišti Albatross nedaleko Prahy. Na turnaji nejvyšší evropské DP World Tour půjde o 1,75 milionu euro, hlavní hvězdou je anglická legenda Ian Poulter.