10
Lis

Vítek Novák a Filip Mrůzek přepsali českou golfovou historii!

Poprvé v dějinách European Tour prošli cutem dva čeští golfisté! Nejprve se to povedlo po poledni 19 letému Vítku Novákovi. Zahrál bezchybné kolo se čtyřmi birdie. Se skóre -3 (73,68) si zajistil účast až do neděle. Podívejte se na video po závěrečném puttu do birdie. Okamžitě propukly oslavy na greenu.

„Byla to paráda, moc jsem si to užíval. Bylo vidět, že lidé golfu rozuměli. Když jsem byl pod tlakem, tak mě podpořili. Musím za to všem, kteří dorazili, poděkovat,“ řekl Novák.

V tu chvíli bylo jisté, že padlo 21 let dlouhé čekání na Čecha v cutu. Chvilku před 19. hodinou se začalo slavit podruhé. Filip Mrůzek získal definitivní jistotu, že na turnaji European Tour poprvé v životě vydělá. Dokázal to při svém teprve druhém startu a potvrdil pozici nejlepšího českého profesionála současnosti. S výsledkem -1 (69, 74) zůstal přesně na hranici na cutu.

Do vedení se dostala dvojice Matthew Fitzpatrick a Pelle Edberg. Oba se posunuli na -11. Z velkých hvězd turnaje se opět dařilo Thorbjornu Olesenovi, ten je čtvrtý na skóre -8. Dubuisson, Bourdy -4, Uihlein -3, Colsaerts, Otto -1.

S turnajem se rozloučili například Hanson nebo Morrison.