5
Čvn

Czech Masters letos okoření premiérový Souboj klubů

Na Albatrossu se letos nebude během D+D REAL Czech Masters bojovat pouze o trofej pro celkového vítěze. V banku bude také nový pohár pro nejlepší dvojici z českých golfových klubů, které se utkají v sobotu 2. září ve speciální vložené soutěži.

Ta proběhne pod názvem Souboj klubů v sobotu 2. září odpoledne na tříparové sedmičce. Bude se jednat o modifikovanou soutěž nearest to pin, která bude týmová. Počítat se bude lepší z pokusů dvoučlenných týmů, kterých vyrazí do boje přesně třicet.

„Rozhodli jsme se pro ještě větší zapojení českého golfového prostředí do našeho turnaje. Soutěž na sedmičce probíhala už loni, byla však individuální a jednalo se o golfisty, kteří uspěli v naší soutěži,“ poodkrývá počátek myšlenky, která vedla až k Souboji klubů, Zdeněk Jehlička, Head of Golf pořádajícího Relmostu.

Letos tak půjde o již zmíněný souboj dvojic, které do soutěže nominují jejich kluby. Z každého klubu se bude moci zúčastnit pouze jeden pár a šanci dostanou ti po vzoru přísloví „kdo dřív přijde, ten dřív mele“.

„Každý klub může od pondělí 5. června nominovat pouze jeho manažer, popřípadě jiný oficiální zástupce. Zatím jde přitom jen o nominaci klubu, nikoliv konkrétních hráčů, kteří se souboje zúčastní,“ popisuje formu nominace Jehlička.

Jména dvou soutěžících bude potřeba doplnit do 31. července: „Je nám jedno, jakým způsobem kluby nominují své hráče. Jestli půjde o mistry klubu, vítěze některého z turnajů nebo výsledek hlasování. Je to na každém, my budeme potřebovat pouze dvě závazná jména.“

Pokud do konce července do centrály Relmostu nedorazí, šanci dostanou další kluby v pořadí, na které v první vlně nezbylo místo. Týmy pak mohou být i smíšené, hrát se ale bude z jednotných odpališť.

V samotné soutěži bude mít každý hráč pouze jeden pokus, když počítat se bude ten lepší. Dvojice, která pošle míček jamce nejblíže, se může těšit na speciální trofej, kterou se bude moci klub chlubit v klubovně, a také společný voucher na odběr zboží u partnera soutěž společnosti Under Armour v hodnotě 10 000 korun.

„Chtěli bychom vytvořit tradici, kdy během každého ročníku uspořádáme podobný Souboj klubů, jehož forma se může lišit. Za rok třeba půjde o longest drive, nebo puttovačku. Smysl ale bude pořád stejný, zapojit do Czech Masters také ještě více české golfové kluby a jejich hráče,“ objasňuje Jehlička.

Zájemci z řad klubů ho mohou kontaktovat na mailu jehlicka@relmost.cz„Pokud máte jako hráči o akci sami zájem, kontaktujte svůj klub, ať se co nejrychleji přihlásí. Nezapomínejte, že do premiérového Souboje klubů jich bude vpuštěno pouze třicet,“ uzavírá Jehlička.