27
Dub

Filip Mrůzek vyhrál kvalifikaci na Czech Masters a má kartu

Filip Mrůzek vyhrál třetí kolo Czech One Trophy na Zbraslavi a získal tak kartu na D+D REAL Czech Masters, které se bude hrát na přelomu srpna a září na Albatrossu. Stejně jako on zahrál 66 ran i Američan Brinson Paolini a může se těšit na stejnou odměnu.

Kromě možnosti startovat na jediném podniku European Tour na českém území, vyhrál Mrůzek také 16 625 korun za třetí místo v celkovém pořadí Czech One Trophy. Prize money za prvenství (45 000 korun) získal další Čech Ondřej Lieser.

Mrůzek si své nejlepší kolo nechal až na poslední den turnaje, kdy se hrálo o Czech Masters. Přitom ve středu panovaly na hřišti Prague City Golf nejhorší podmínky. Bylo velmi chladno, pršelo a foukal silný vítr.

„V tomhle počasí jsme hráli na jistotu, hlavně jsme nechtěli dělat chyby. Dobře jsem puttoval, dařilo se nám číst greeny,“ komentoval Mrůzek svou rundu v množném čísle. To proto, že si pochvaloval přínos kedíka, kterým byla jeho přítelkyně Štěpánka Čížková: „Dnes jsem měl úžasného kedíka. Štěpulka mi hodně pomohla. Jsme sehraná dvojka.“

Mrůzek předváděl skvělý golf, který vyšperkoval hned osmi berdíky. První tři přišly za sebou na jamkách č. 4, 5 a 6. Devítka pak přinesla první bogey, ale na desítce už Mrůzek zase odečítal.

Další série tří birdie v řadě přišla na 13., 14. a 15. jamce. Ještě jedno bogey, pak poslední osmé birdie a parem uzavřené kolo za 66. Stejný výsledek donesl již pouze Paolini, ale play off se na rozdíl od předchozích dvou kol nehrálo. Nebylo zapotřebí, protože ve hře byly tentokrát jen dvě karty, které si odnesli oba vítězové.

„Je hezké si potvrdit, že na Czech Masters patřím, že si kartu dokáži vybojovat sám. Když budu i nadále hrát takhle, tak cítím, že to bude dobrá sezona,“ dodal Mrůzek.

V prvním a druhém kole se hrálo o tři karty na obě české zastávky Challenge Tour. V pondělí na Kunětickou Horu, v úterý na Zbraslav. Dvakrát se radoval Ondřej Lieser, který obě kola vyhrál (65 a 67).

Třetí den se mu již tolik nedařilo, když donesl 74 a skončil na děleném 18. místě. Na celkové první místo mu to ale s výsledkem -10. stačilo. Mrůzek byl na třetím místě o tři rány horší.

Smolařem kvalifikací byl Rakušan Manuel Trappel.

Ten sice skončil celkově na druhém místě, ale v každém ze tří jednotlivých kol mu chyběla pouhá rána na jednu z karet. Prize money za celkové umístění mu tak jsou jen slabou útěchou.

Výsledky kvalifikace o D+D REAL Czech Masters zde.

Průběžné výsledky vložené Czech One Trophy.