23
Bře

Hlavní hvězdou D+D REAL Czech Masters bude Martin Kaymer

Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters, který se koná od 31. srpna do 3. září, ozdobí účast Martina Kaymera. Poprvé v historii přijede na turnaj do Česka. 32 letý německý golfista vyhrál US Open (2014) a PGA Championship (2010). Včetně těchto dvou major titulů má na kontě 11 triumfů na European Tour a 3 na PGA Tour. Týmový Ryder Cup vyhrál třikrát.

„Bude to moje premiéra na D+D REAL Czech Masters, a proto se už hodně těším. Slyšel jsem o turnaji a o hřišti jen samou chválu. Těším se do Prahy a do České republiky, kde budu hrát poprvé v mé profesionální kariéře,“ říká Martin Kaymer, který byl v roce 2011 světovou jedničkou.

Kromě Kaymera potvrdila svou účast už dříve další bývalá světová jednička Lee Westwood (vítěz 42 světových turnajů), opět dorazí Američan John Daly (dvojnásobný major vítěz) a vůbec poprvé bude na turnaji v Albatross Golf Resortu startovat Darren Clarke, vítěz The Open 2011, bývalá světová dvojka a loňský kapitán rydercupového týmu Evropy.

Turnaj Czech Masters má svou jistou budoucnost. Promotérská společnost Relmost prodloužila smlouvu s European Tour do roku 2023.

„Současná smlouva nám sice končí až příští rok, ale rozhodli jsme se s předstihem podepsat s European Tour nový kontrakt. Smlouvou do roku 2023 jsme chtěli potvrdit náš zájem o další rozvoj tohoto turnaje a podporu českého golfu. Věřím, že do té doby bude mít Česko minimálně jednoho stabilního hráče na European Tour. Turnaj má celosvětový marketingový dopad, je ideální propagací Prahy a České republiky jako golfové destinace. Zároveň nám tato mnohaletá smlouva umožňuje uzavírat dlouhodobé sponzorské kontrakty, o které je od loňského ročníku obrovský zájem,“ říká Petr Dědek, majitel Relmostu. Od roku 2019 se zvýší prize money o minimálně 100 tisíc Euro.

„Relmost udělal velký kus práce, díky tomu turnaj vyrostl a rozvíjí se. Jsme moc rádi, že Relmost prodloužil smlouvu s European Tour. Turnaj má před sebou dlouhou budoucnost a to je zároveň dobrá zpráva pro golf v České republice,“ říká Keith Pelley, ředitel European Tour.

Významnou roli hraje D+D REAL Czech Masters v rámci Ryder Cupu. Letos bude na Albatrossu začínat kvalifikační bodování a příští rok bude předposledním turnajem celého cyklu. Je tak jediným turnajem v kalendáři European Tour, kde se bude bojovat o rydercupové body dvakrát.

„D+D REAL Czech Masters zaujalo klíčové místo v kalendáři European Tour. Stane se důležitým bodem v programu hráčů, kteří chtějí hrát Ryder Cup a být na očích kapitána Thomase Bjorna. Je příznačné, že se letošního turnaje zúčastní Martin Kaymer, který je synonymem pro slavná vítězství evropského týmu posledních let,“ dodává Keith Pelley.

Spokojení sponzoři

Kromě titulárního partnerství společnosti D+D REAL pokračuje i letos spolupráce s Raiffeisenbank, generálním partnerem turnaje.

„Raiffeisenbank si zvolila golf jako svůj primární a strategický směr v oblasti sponzoringu. Jsme moc rádi, že jeho obliba neustále roste, o čemž svědčí i opětovné zařazení mezi olympijské disciplíny. Stejně jako v bankovnictví zde rozhoduje preciznost, přesnost a také spolehlivost. Pokud bychom se podívali na segmentaci hráčů a fanoušků golfu, pak téměř 70% podíl tvoří vysokoškolsky vzdělaní lidé, dále převládají muži nad ženami v poměru 64% ku 36%, jsou to rovněž lidé s vyššími a středními příjmy a nejvíce jich je ve věku od 25 do 54 let. Právě na tuto cílovou skupinu se chceme zaměřovat a díky sponzoringu golfu být nejen na greenech ještě více a výrazněji vidět,“ říká marketingová ředitelka Raiffeisenbank Hana Kovářová a dodává: Je nám ctí být generálním partnerem a oficiální bankou dalšího ročníku

turnaje D+D Real Czech Masters, který do České republiky opět přináší golf světové úrovně. Nicméně naše banka nepodporuje pouze tento špičkový turnaj, ale skrze partnerství s Českou golfovou federací investujeme i do rozvoje mladých a nadějných golfových talentů, kterým pomáháme na samém prahu jejich kariér, abychom se s nimi mohli v budoucnu potkat třeba na turnajích European Tour.“

ŠKODA AUTO Česká republika v roce 2017 naváže na loňskou velmi úspěšnou spolupráci se špičkovým golfovým turnajem Czech Masters.

„I letos bychom chtěli hráčům i fanouškům prezentovat atraktivní produktové novinky a další zajímavosti ze světa značky ŠKODA. Návštěvníkům turnaje opět nabídneme velmi oblíbené testovací jízdy s novými vozy, v turnajové vesničce potom ŠKODA relax zónu a další doprovodné aktivity. Pro hráče připravujeme hlavní cenu za „Hole in One“ na jamce číslo 16, kterou bude naše nové SUV ŠKODA KODIAQ,“ říká Michal Pres, vedoucí marketingu Škoda Auto Česká republika.

Také letos se bude v posledním kole na deváté jamce měřit nejdelší odpal. Loni vyhrál Matthew Fitzpatrick s drivem dlouhým 301 metrů. Získal tak pivo na rok od Pilsner Urquell.

„Pilsner Urquell jako zakladatel české pivní kultury je potěšen, že se jako „Oficiální pivo českého golfu“ může podílet společně s Relmostem na budování tradice Czech Masters, jako golfového turnaje světové úrovně a nejprestižnější golfové události v České republice. Naše spolupráce na již čtvrtém ročníku je toho nejlepším důkazem,“ říká Grant McKenzie, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.

Češi na turnaji

Do turnaje zasáhne minimálně 10 českých golfistů včetně dvou amatérů. Jednoho z nich nominuje Česká golfová federace. Nejúspěšnějším Čechem na D+D REAL Czech Masters je Filip Mrůzek, který dvakrát prošel cutem, loni obsadil 62. místo, což je zatím nejlepší český výsledek v historii European Tour.

Vstup bude opět pro všechny registrované golfisty zdarma, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank a majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta. Zdarma je také vstup pro děti do 15 let, seniory a ZTP. Přímé přenosy odvysílá stanice Nova Action a to v plném rozsahu s mezinárodním signálem, to znamená celkem 19 hodin golfu živě.
Dvě novinky se týkají turnajové vesničky. Pro diváky se chystá food festival, půjde o širokou nabídku různých druhů jídel. Nová je merchandisingová spolupráce se značkou Under Armour, která nabídne kolekci Czech Masters v merchandisingovém obchodu.