29
Srp

Posledním a 16. Čechem pro Czech Masters je Pokorný

Rekordní české obsazení bude mít čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters. Šestnáctým a posledním domácím golfistou, který se na Albatrossu v tomto týdnu ukáže, je mladý profík Jakub Pokorný. Místo mu uvolnil svým odhlášením Hennie Otto.

Dosud bylo ve hře 15 českých hráčů – profesionálové Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Petrové Gál a Dědek junior, Daniel Suchan, Cyril Suk, Michal Pospíšil, Ondřej Lieser, Aleš Kořínek, Lukáš Tintěra, Petr Nič a amatéři David Siwy, Roman Kumpošt, Vojtěch Kostelka a Matyáš Zapletal.

22letý Pokorný se stal profesionálem teprve letos a při škole se zatím soustředí především na domácí turnaje, když je dosavadním nejlepším umístěním je třetí místo z Kenox Cupu ve Mstěticích na Czech One Tour.

European Tour si zahraje poprvé v kariéře, v minulosti už se dvakrát ukázala na Challenge Tour. Konkrétně v letech 2014 a 2015 na turnaj na Kunětické Hoře, kde ani v jednom případě, ještě jako amatér, nedal cut.

Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters se bude hrát na Albatrossu od 31. srpna do 3. září a hlavními hvězdami jsou Martin Kaymer, Lee Westwood, John Daly, Darren Clarke, Thomas Pieters nebo Matthew Fitzpatrick.

Vstup zdarma mají golfisté registrovaní v ČGF, majitelé vozů Škoda, klienti Raiffeisenbank, majitelé GOPASSu nebo klienti Tipsportu, kteří ukáží tiket v mobilu nebo z pobočky se sázkou na turnaj vsazený alespoň za 50 Kč.